Foto: Pritscreen YouTube/RT

Čekaju činjenice

(VIDEO) STOLTENBERG: NATO ne želi da spekuliše o napadu na humanitarni konvoj u Alepu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da ne želi da spekuliše o tome ko je odgovoran za napad na humanitarni konvoj u blizini Alepa, ističući da "prvo treba dobiti činjenice".

Planeta
> 17:12h

"Napad na humanitarni konvoj je u moralnom smislu potpuno neprihvatljiv i predstavlja jasno kršenje međunarodnog zakona", rekao je Stoltenberg za RT posle sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom na marginama Generalne skupštine UN.

Šef NATO je dodao da je imao "otvoren i koristan" razgovor sa ruskim šefom diplomatije.

Bela kuća je zauzela stav da je Rusija odgovorna za napad, bez obzira na to da li ga izvršio njeni ili avioni sirijskog režima.

Lavrov je odgovorio da sirijske vazdušne snage nisu mogle da pogode konvoj, koji je dopremao humanitarnu pomoć UN u Alep, jer se napad dogodio tokom noći, kada sirijski avioni ne lete. Prethodno je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov ponovio je da Rusija nije učestvovala u tom napadu

U napadu kod Alepa, na kamione koji su prevozili humanitarnu pomoć, poginulo je oko 20 civila, među kojima i jedan član osoblja Crvenog krsta, saopštila je ranije ta organizacija.