Foto: Profimedia

ZANIMLJIVI PODACI

PONEDELJKOM, SREDOM ILI PETKOM? Otkriveno kojim danom u nedelji žene ŽELE seks!

Kada su žene u pitanju, želja za seksom itekako zavisi od "onih" dana u mesecu. Reč je, naravno, o menstrualnom ciklusu tokom kojeg se menja nivo hormona, a koji direktno utiču na seksualne porive, koji su najjači za vreme plodnih dana, tačnije, vrlo brzo nakon završetka menstruacije.

Žena
> 00:00h

Naučnici su otkrili kako osim hormona na želju za seksom utiče niz faktora, zahvaljujući kojima su došli do vrlo zanimljivih podataka.

Prikupljeni podaci otkrivaju tokom kojih dana u nedelji žene najviše vode ljubav. Istraživanje sprovedeno na velikom uzorku slobodnih žena i onih koje su u vezi otkrilo je kako će slobodne žene najviše voditi ljubav ponedeljkom i sredom, dok one u vezi na ljubavnu avanturu mogu računati u petak ili subotu.

Veza između dana u nedelji i želje za strastvenim trenucima povezana je s dnevnim obavezama i slobodnim vremenom. Stalnim parovima najviše odgovara da vode ljubav u danima kada su maksimalno opušteni, dok slobodnim ženama ovakav vid zabave služi kao svojevrsni filter od brojnih stresnih situacija.
foto Profimedia

(zadovoljna.dnevnik.hr)