Zvezde stoneri

(FOTO) NADUVANI HOLIVUD: Oni su se javno izjasnili kao uživaoci kanabisa i stali u njegovu odbranu

Otkako su poslednjih nekoliko godina srušeni tabui vezani za nekada "opojnu" marihuanu, sve je više javnih ličnosti koji staju u podršku potpunoj legalizaciji u Americi.

Pop kultura
> 00:00h

Jedna od optužbi koje je Anđelina Džoli iznela u obrazloženju zahteva za razvod bilo je i Bredovo konzumiranje marihuane, zbog koje se navodno loše ophodi prema deci. Mnoge uživaoce ove supstance ovaj argument je posebno iziritirao, pa smo u to ime sastavili najpoznatije holivudske reprezentativce kanabisa:

1. Bil Marej

Foto: Wikipedia
Bil je kao 20-godišnjak uhapšen na jednom američkom aerodromu jer je pokušao da prokrijumčari čak 4.5 kilograma marihuane... za ličnu upotrebu.

2. Kameron Dijaz

Foto: Profimedia
Kameron je u srednjoj školi kupovala "travu" od Snup Doga, koji je u to vreme bio lokalni diler.

3. Morgan Frimen

Foto: Facebook printscreen
Morgan Frimen, "glas Boga", trvrdi da marihuanu konzumira isključivo u zdravstvene svrhe, jer veruje u njene medicinske blagodeti.

4. Stiven King

Foto: AP
Autor nebrojenih bestselera i nekrunisani kralj horora poznat je po izjavama da marihuanu "nužno" treba legalizovati.

5. Metju Mekonahi

Mekonahi se svojim ponašanjem nekako uklapa u stereotipnu sliku "naduvanog surfera". Setićemo se da je 1999. godine uhapšen kada je pod dejstvom biljke svirao bongose na sred ulice... potpuno nag.

6. Kirsten Danst

Foto: Profimedia
Talentovanu glumicu su šaljivo kritikovali da je bila naduvana za vreme snimanja "Spajdermen" trilogije i da to objašnjava njenu lošu glumu, na šta je ona kratko odgovorila:

"Tačno je. Pušim marihuanu, ali umereno".

7. Džastin Timberlejk

Foto: Profimedia
Džastin nikada nije krio svoju naviku, niti je ikada video nešto loše u tome.

(collegehumor.com)