Foto: Printskrin

Neverovatne scene u Širokom

(VIDEO) HOROR U BOSNI: Sudije preživele pokušaj ubistva posle derbija Široki - Sarajevo

Sudija iz Banjaluke Ognjen Valjić izjavio je da su on i njegovi pomoćnici preživeli pokušaj linča posle utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.

Fudbal
> 00:00h

Valjić je jedan od najboljih sudija u BiH, a tvrdi da je preživeo pokušaj ubistva posle derbija između Širokog brijega i Sarajeva. Utakmica je završena bez pobednika, 2:2, a navijači domaćeg tima bili su nezadovoljni suđenjem arbitra iz Banjaluke.

Valjić kaže da je sa svojim pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Sretenom Udovićićem ispraćen psovkama sa Pecare. "Udovičić i ja smo bili na pet kilometara od Širokog u pravcu prema Banjaluci kada je crveni Ford fokus prošao pored nas, a zatim je naglo ukočio i preprečio nam put. Samo zahvaljujući pribranosti Udovičića uspeli smo da izbegnemo najgore. Imali su nameru da nas ubiju, jer su naš auto gurali prema provaliji. Da sam ja bio za volanom, ne bismo ostali živi", rekao je Valjić i dodao: "Posle dva minuta, ponovo su tri automobila prošla i opet su na preprečili put. Udovičić je uspeo na vreme da ukoči i da vozi oko pola kilometra unazad. Kada smo se okrenuli pozvali smo policiju. Niko nam se nije javio. Potom smo zvali Salema Prolića iz FS BiH. On je uspeo da kontaktira specijalce, koji su nas pozvali i obavestili nas da dođemo na određeno mesto gde su nas sačekali".
Udovičić i Valjić su potom dali izjave u policijskoj stanici u Širokom Brijegu.