Foto: Profimedia

Skandal

SEO ZA VOLAN SA 44. PREKRŠAJA I MRTAV PIJAN: Na kraju pokosio dvojicu dečaka

S.B. (58) je u petak u Žabnu prilikom vožnje u pijanom stanju, iako mu je vozačka bila oduzeta, naleteo automobilom na dvojicu dečaka.

Hrvatska
> 10:42h

Iako su, srećom, dečaci zadobili samo lakše povrede moglo je biti mnogo gore jer je ovom vozaču policija izmerila čak 2,58 promila u krvi.

Protiv njega je nadležnom Prekršajnom sudu podnet Optužni predlog zbog počinjenih prekršaja neprilagođene brzine, upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, isteka važenja vozačke dozvole, neregistrovanog vozila, upravljanja pod zabranom i zbog neposedovanja važeće polise o obveznom osiguranju vozila.

On je nakon saniranja lakših povrda koje je i sam zadobio, otpušten isti dan iz bolnice a u nedelju je opet seo za volan. Policija je dobila dojavu o tome i ubrzo ga zaustavila. Zbog saobraćajnih prekršaja koje je počinio Belčić je doveden na prekršajni sud koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 10 dana u Zatvoru u Sisku.

“Stanica saobraćajne policije Sisak do sada je predmetnog vozača procesuirala za 44 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na putevima i Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, od čega je 37 prekršaja evidentirano unazad tri godine", piše u odgovoru Policijske uprave Sisačko-moslavačke.

(Sisak.info)