Foto: OKS

U Savinom Selu kod Vrbasa

OLIMPIJSKA ALEJA: Čuvaj prirodu, budi pravi olimpijac

Veslači Simo Boltić i Marko Dragosavljević družili se sa đacima i posadili stabla u akciji „Moje školsko eko-dvorište“, te tako simbolično otvorili Olimpijsku aleju

Ostali sportovi
> 00:00h

Činjenica da su najuspešnije Olimpijske igre iza nas i da su se srpski sportisti iz Rio de Žaneira vratili sa osam medalja nikoga u Olimpijskom komitetu Srbije nije zavarala i navela da pomisli da je vreme za ležanje na lovorikama. Naprotiv, već od prvog dana nakon Rija vodeći ljudi našeg olimpizma počeli su, tačnije rečeno nastavili, pripreme za naredne Igre u Tokiju. I one naredne i one posle njih...

Kajakaši Marko Dragosavljević i Simo Boltić bili su gosti EkOlimpijade, koja je pod sloganom „Moje školsko eko-dvorište“, održana u Vrbasu u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije. U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Savinom Selu naši reprezentativci su sa đacima posadili pet stabala i simbolično otvorili Olimpijsku aleju. Ovih pet stabala predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer-plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Od jednog od partnera OKS škola je dobila komplet lopti sa ciljem da podstakne mlade da se bave sportom i da žive zdravo.

Prilikom otvaranja EkOlimpijade predsednik opštine Vrbas Milan Glušac zahvalio se Boltiću i Dragosavljeviću, a učesnicima je poželeo da kroz učešće na EkOlimpijadi nauče što više o olimpijskim vrednostima i ekologiji i da to u budućnosti primene u životu. Učesnici EkOlimpijade imali su priliku da razgovaraju s našim kajakašima i da iz prve ruke čuju zašto je dobro baviti se sportom.

Red zabave, red edukacije... Kajakaši sa najmlađima

Naši reprezentativni kajakaši družili su se sa učesnicima i oprobali u sportsko-ekološkoj radionici EkOlimpijsko igralište, zajedno sa osnovcima. Posebna pažnja posvećena je očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema bila je uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada, kompanija „Sekopak“ donirala je kante za reciklažu, a zaposleni iz ove kompanije učestvovali su u radionicama i učili decu kako se odvaja otpad.

Punjenje baterija S DECOM JE UVEK LEPO Marko Dragosavljević i Simo Boltić rekli su da su uživali u druženju s decom i da je ovakva atmosfera sjajna uvertira za početak olimpijskog ciklusa Tokio 2020. - Uvek je lepo kad dobijete priliku da s najmlađima podelite svoja iskustva i da im kroz priču o ličnim iskustvima pojasnite kako izgleda život profesionalnog sportiste. Istovremeno i mi kroz ovakva druženja dobijamo dodatni motiv da već sada krenemo sa ozbiljnim radom i pripremama za sva takmičenja koja nas očekuju do narednih Olimpijskih igara u Tokiju - rekli su naši reprezentativci u kajaku Marko Dragosavljević i Simo Boltić.