Foto: Profimedia

uozbiljite se

NE SLUŠAJU MLADU I MNOGO PIJU: 7 najčešćih GREŠAKA koje prave venčane kume!

Uloga kume sa sobom nosi i odgovornosti kojih žene ponekad nisu svesne. Zbog toga bi pre odluke o tome da li želite da nekome budete kuma trebalo da obratite pažnju na sve zadatke koje jedna idealna venčana kuma treba da zadovolji, ali i na neke od najčešćih grešaka koje čini.

Žena
> 00:00h

1. Prihvataju kumstvo bez razmišljanja

Žene često ne shvataju ozbiljno odgovornosti koje sa sobom nosi uloga venčane kume, zbog čega entuzijastično prihvate poziv, iako nisu ni svesne u šta se upuštaju.

Uloga venčane kume podrazumeva stalnu dostupnost nevesti, ne samo za vreme venčanja, već i u prethodnim mesecima pripreme za sam čin, a u pitanju je kombinacija koja zahteva vremenski i finansijski angažman. Samo zato što vas je neko pitao da li biste želele da budete kuma, ne znači da morate na to i pristati. Razlog za pristanak bi trebao biti isključivo zato što je u pitanju osoba do koje vam je istinski stalo i zbog koje ste spremni na sve.

2. Ne slušaju mladu

Ukoliko mlada poželi mirno i jednostavno devojačko veče u opuštenoj atmosferi, pobrinite se da tako i bude. Iako to možda nije ono što biste vi prvenstveno odabrali, poštujte njene želje i ne podređujte ih svojima. 3. Troše previše novca

Uloga venčane kume košta, a ponekad i više nego što ste spremni da date. Da biste smanjili i izbacili nepotrebne troškove, postavite racionalnije ciljeve poput iznajmljivanja ili kupovine polovne haljine. Poklon za mladu možete i sami da napravite. Naučite da kažete "ne" stvarima koje sebi ne možete priuštiti, jer kao venčana kuma imate potpuno pravo i na to.

4. Zaboravljaju na neophodne sitnice