Foto: Tanjug/Tanja Valič

Beograd domaćin mališanima iz 17 zemalja

(FOTO) SVEČANI PRIJEM POVODOM SUSRETA "RADOST EVROPE" Nikolić: Srbija neguje ljubav prema deci!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić priredio je danas prijem za učesnike manifestacije "Radost Evrope" koja ove godine okuplja decu iz 17 evropskih zemalja i poručio da Srbija vekovima neguje ljubav prema deci, poštovanje prema komšijama i da svuda vlada mir.

Beograd
> 00:00h

Nikolić je dodao da Srbija ima otvorena vrata za sve, da srpski narod ima otvorenu dušu, kao i da je Srbija srećna što se neko pre 47 godina dosetio da okuplja decu da upoznaju Beograd i da Beograd upoznaje njih.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Beograd je danas najlepši grad u Evropi, jer su se okupila deca", rekao je Nikolić u Palati Srbija istakavši da kada odrasli žive kao deca onda u svetu vlada mir.

Predsednica Odbora manifestacije Dragica Nikolić kaže da je Srbija ponosna na dugu tradiciju ove jedinstvene manifestacije koja slavi detinjstvo i drugarstvo i koja odrasle podseća da nikada ne zaborave decu u sebi.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Podsetivši da je Beograd 47.p ut dečja prestonica, Nikolićeva je učesnicima poručila da su najbolji ambasadori svojih zemalja i da donose radost, prijateljstvo, pesmu i igru.

"A ta priča započeta pre 47 godina, nema kraja. Ona je naše obećanje da ćemo se i u budućnosti sretati i družiti, da ćemo uvek nešto novo osmišljavati vođeni vašom maštom i energijom", rekla je ona.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Manifestacija "Radost Evrope" ove godine okuplja decu iz 17 evropskih gradova i specijalne goste iz Kine.

Foto: Tanjug/Tanja Valič