Šokantno

U Srbiji 200.000 sektaša

Od 150 sekti u našoj zemlji, najagresivnija je Crna ruža, čiji sledbenici piju svoju krv

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Alarmantni podaci! U Srbiji ima više od 150 sekti, pod čijim je uticajem oko 200.000 ljudi! Zbog toga ne čudi to što je neko od satanista iskoristio tragediju u Zemunu, gde je prošle nedelje Smilja J. (26) sa 15 uboda nožem ubila svoju bebu staru svega 40 dana, i na vratima njihove kuće nacrtao znak satanističke sekte!

Ovu šokantnu informaciju Kuriru je rekao Dimitrije Pastuović, poznavalac sekti. On je posebno ukazao na najagresivniju od njih - Crnu ružu!

- Za prijem u satanističku sektu Crna ruža organizuje se „crna misa“. Tokom tog rituala svi jedu crni hleb, a molitvu Očenaš izgovaraju unazad! Osnovni sastojak crnog hleba su brašno i krv neke životinje, ali nije isključeno da koriste i svoju krv! Misa se završava konzumiranjen narkotika i orgijama! Potom na svom telu tetoviraju znakove koji liče na đavola, kojeg oni još zovu Lucifer ili Tigota, pentagram, heksagram, šestice ili slovo F. Ima i onih koji tetoviraju krst na tabanima kako bi ga gazili - objašnjava Pastuović.

Pavle Kovačević, doktor socijalne medicine, upozorava da je potreba da se bude deo sekte bolest zavisnosti i da je treba lečiti.

- Ritualno okupljanje i priče duhovnih vođa u mozgu podstiču lučenje hormona sreće endorfina i dopamina. Ti hormoni izazivaju raspoloženje slično onom koje podstiču droge! Žrtva postaje zavisna i ima potrebu da se vraća vođi - objašnjava Kovačević.

Krst uvek crtaju naopako kako bi nipodaštavali krst kao simbol Hristovog raspeća

Definicija sekte

Sekta po definiciji označava grupicu koja se odvojila od matične religije i ona vrbuju uglavnom mlade ljude, kojima najpre pruža seksualne usluge i navlači ih na narkotike. Jedna od sekti je i satanistička, a idejni tvorac modernog satanizma je Alister Krouli (1875-1947). Istoričar Mark Bejnon optužio ga je za smrt sedmoro ljudi koji su učestvovali u otvaranju Tutankamonove grobnice.

Četiri vrste satanizma

- RACIONALISTIČKI - smatraju da je satana simbol antihrišćanskog sveta

- OKULTNI - odlikuju ga „crne mise“, kada Boga zamenjuje đavo

- LUCIFERIZAM - ogleda se u uvođenju satane u rituale i mitove

- DIVLJI SATANIZAM - zasniva se na drogama i ima sadistički karakter, što može da preraste u monstruozni zločin

Kako izgledaju

- obučeni u crno

- aglašavaju svoje bledilo kako bi ličili na vampire