Foto: Dragana Udovičić

Srećan rođendan!

(VIDEO) ZLATNI DELFIN LAVOVSKOG SRCA: Danilo Ikodinović danas slavi 40. rođendan!

Nekadašnji srpski vaterpolista Danilo Dača Ikodinović danas slavi 40. rođendan!

Ostali sportovi
> 00:00h

Danilo Ikodinović rođen je 4. oktobra 1976. godine i važi za jednog od najboljih vaterpolista koje je naša zemlja ikada imala.

Karijeru je gradio u Partizanu i u Italiji gne je nastupao za Kataniju, Brešu i Pro Reko. Sezonu 2005/06 proveo je kao član Partizana. Do leta 2008. godine igrao je u ruskom Sintezu iz Kazanja.

Sa Pro Rekom je osvojio titulu prvaka Evrope, a sa Partizanom i Sintezom Trofej LEN.

Pre Evropskog prvenstva u Beogradu 2006. za reprezentaciju je odigrao 304 utakmice i postigao 299 golova.

Pripada generaciji srpskih vaterpolista od kojih je bilo nezamislivo da se sa svakog velikog takmičenja vrate bez medalje. Tako se i Danilo, koji je bio jedan od najvažnijih šrafova u nacionalnom timu okitio sa čak 17 medalja sa najvećih vaterpolo šampionata.

Osvajao je medalje na Mediteranskim igrama, Svetskom kupu i u Svetskoj ligi, Evropskim i Svetskim prvenstvima, i svakako na najvažnijem planetarnom takmičenju - Olimpijskim igrama.

Bronza u Sidneju 2000. i srebro u Atini 2004. godine značile su vrhunac blistave krijere, koja je prekinuta 27. juna 2008. godine kada je "zlatni delfin" doživeo stravičnu saobraćajnu nesreću.

Oporavak je trajao jako dugo a Danilo se posle svega posvetio ugostiteljskom biznisu i otvorio kafanu u Beogradu koja je stecište poznatih srpskih sportista.

Što se tiče njegovog privatnog života, iza sebe ima dva braka. Iz prvog ćerku Andreu, dok iz drugog sa pevačicom Natašom Bekvalac ima ćerku Hanu. Brak sa novosadskom barbikom ispraćen je sa velikom pažnjom medija - od spektakularnog venčanja do razvoda o kome se dugo pričalo.

Trenutno je u emotivnoj vezi sa odbojkašicom Majom Ognjenović, koja takođe privlači pažnju medijah.