Konferencija za novinare

KURIR TV NOVOSADSKA POLICIJA PREDSTAVILA REZULTATE: U 2016. manje krivičnih dela

NOVI SAD - Za oko 15 posto smanjen je broj krivičnih dela za osam meseci ove godine, u odnosu na prošlu iprethodnu godinu na području Novog Sada – rekao je na konferenciji za novinare, Siniša Radaković, načelnikPolicijske uprave Novi Sad.

Crna Hronika
> 00:00h

Čelni ljudi novosadske policije, koji su prisustvoali konferenciji pored Radakovića, Saša Barjaktarović načelnik Odeljenja kriminalističke policije, Miroljub Jojić pomoćnik načelnika PU, Saša Barać zamenik načelnika Odeljenja policije i Milovan Glođović načelnik Odeljenja saobraćajne policije, istaknli su da je za ovih osam meseci evidentirano ukupno 6.514 krivičnih dela.

FOTO: Slađana Stojanović

U prvih osam meseci, od težih krivičnih dela, odnosno krvnih i seksualnih delikata, evidentirana su: 4 teška ubistva, 1 ubistvo, 4 teška ubistva u pokušaju, 5 ubistava u pokušaju, 2 silovanja i 65 teških telesnih povreda.

FOTO: Slađana Stojanović

- Rasvetljena su sva krivična dela teško ubistvo, ubistvo i silovanje, koja su izvršena u posmatranom periodu, kao i 85% krivičnih dela teška telesna povreda, izvršenih od strane nepoznatih lica. Ostala su nerasvetljena dva teška ubistva u pokušaju i dva ubistva u pokušaju iz 2014. i po jedno teško ubistvo u pokušaju iz 2015. i 2016. godine. U oblasti suzbijanja krijumčarenja i trgovine narkoticima najviše krivičnih dela otkriveno je u prvih osam meseci 2016. i takođe izvršeno najviše zaplena u odnosu na isti period 2015. i 2014. Godine – kaže Radaković, dodajući da je i u pogledu javnog reda i mira i saobraćaja situacije mnogo bolja.

S. S.