Foto: TANJUG

Rolan Garosa

Danas četvoro srpskih predstavnika izlazi na teren

Najbolji teniser sveta Đoković startuje na drugom gren slem turniru sezone, jedinom kojeg do sada nije osvojio, protiv Italijana Potita Staraćea, a meč je na programu između 14 i 16 sati

Tenis
> 15:38h

PARIZ - Na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu danas na terene Rolan Garosa izlaze četvoro predstavnika Srbije - Novak Đoković, Viktor Troicki, Jelena Janković i Bojana Jovanovski.

Najbolji teniser sveta Đoković startuje na drugom gren slem turniru sezone, jedinom kojeg do sada nije osvojio, protiv Italijana Potita Staraćea, a meč je na programu između 14 i 16 sati. Italijan zauzima 97. mesto na ATP listi, a jedini dosadašnji međusobni duel, 2007. u Vimbldonu, pripao je Srbinu.

Ukoliko očekivano prođe startnu prepreku, Đoković u drugom kolu čeka pobednika meča između Australijanca Lejtona Hjuita i Slovenca Blaža Kavčiča.

Troickog u istom terminu očekuje duel protiv najboljeg brazilskog tenisera Tomaza Belučija, trenutno 66. na svetu, kojeg je pobedio u jedinom dosadasnjem meču 2009. u Bangkoku.

U slučaju novog trijumfa nad Brazilcem, Troickog u drugom kolu čeka Italijan Fabio Fonjini.

Na ženskom turniru Jelena Janković igra od 11 sati protiv malo poznate Austrijanke Patricije Majer-Ahlajtner, trenutno 85. na WTA listi, sa kojom se do sada nije sastajala. Ukoliko pobedi, Jankovićeva će u drugom kolu igrati sa pobednicom meča Ksenija Pervak (Kazahstan) - Varvara Lepčenko (SAD).

Najteži posao očekuje Bojanu Jovanovski, jer se između 16.30 i 20 sati sastaje sa trećom teniserkom sveta, Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom. Do sada nisu odigrale nijedan meč na WTA turnirima, a pobednicu iz sutrašnjeg duela u drugom kolu čeka Amerikanka Venus Vilijams.

Ana Ivanović je danas uspešno startovala na Rolan Garosu savladavši Laru Aruabarena-Vesino iz Španije sa 6:1, 6:1 i u drugom kolu, u utorak ili sredu, sastaje se sa Izraelkom Šahar Per.