Foto: Stefan Jokić

Ne vraća mandat

VUKADINOVIĆ: Odluka Predsedništva DSS me ne pogađa i ne obavezuje

BEOGRAD - Poslanik sa liste Demokratska stranka Srbije-Dveri Djordje Vukadinović izjavio je večeras da ga odluka Predsedništva DSS da ga izbaci iz svog poslaničkog kluba ne obavezuje i ne pogađa, a da će mandat morati da zarade sami na narednim parlamentarnim izborima.

Politika
> 20:28h

"Nepravna odluka grupe građana, koja sebe naziva 'Predsedništvo DSS' (a sve više nastupa kao 'pokret za SNS') me ne pogađa, niti obavezuje. U protivnom, valjda bi me pozvali da čuju šta imam da kažem. Čak i u ono jednopartijsko vreme se poštovala makar neka forma", naveo je Vukadinović u pisanoj izjavi za agenciju Beta.

On je dodao da u DSS-u postoji sukob "pro-SNS i anti-SNS struje" i da se taj sukob prelama preko njega.

"Juče sam primio izvinjenje i molbu gospodje Sande Rašković Ivić da ostanem u klubu. Očigledno je da u toj stranci postoji sukob pro-SNS i anti-SNS struje koji se preko mene prelama, a sada ova prorežimska grupacija čisti i izbacuje onu drugu na radost Aleksandra Vučića", naveo je Vukadinović.

On je dodao da je listi DSS-Dveri i poslaničkom klubu DSS pristupio slobodno, kao vanstranačka ličnost, kao i da je bio jedan od najaktivijih poslanika u Skupštini Srbije.

"Što se mandata tiče, njega će gospoda morati sama osvojiti na sledećim, nadam se što skorijim, izborima. Ja ih u tome neću ometati", naveo je Vukadinović upitan da li će vratiti mandat što je od njega tražilo Predsedništvo DSS.

Foto: FoNet

Predsedništvo DSS večeras je donelo odluku da Vukadinovića isključi iz poslaničkog kluba DSS i zatražilo da hitno vrati mandat, jer "vodi otvorenu kampanju protiv DSS, iznoseći ordinarne laži o njenoj saradnji i političkom približavanju vladajućim strankama".

Vukadinović je ranije najavio da će izaći iz poslaničkog kluba DSS, ako se potvrde koalicije sa Srpskom naprednom strankom na Vračaru i Voždovcu. Potpredsednik DSS Miloš Jovanović poručio je ranije Vukadinoviću da su te koalicije potvrdjene i da istupi iz kluba.

Šefica poslaničkog kluba DSS Sanda Rašković Ivić tokom leta je podnela ostavku na funkciju prdsednika stranke zbog, kako je tada navela "neprincipijelnih koalicija na lokalu". Marko Jakšić i Slaviša Ristić podneli su ostavke na funkcije potpredsednika DSS na Glavnom odboru stranke zbog, kako su naveli, "kolaboracije sa SNS". Jakšić je tada napustio i stranku.