Foto: Dado Đilas

UO rekao svoje

IZVEŠTAJ DIREKTORA JEDNOGLASNO USVOJEN Streljački savez raskinuo radni odnos sa Goranom Maksimovićem

Na redovnoj sednici Upravnog odbora streljačkog saveza Srbije jednoglasno je usvojen izveštaj sportskog direktora, ali je i sporazumno raskinut radni odnos sa Goranom Maksimovićem.

Ostali sportovi
> 21:56h

Saopštenje Streljačkog saveza Srbije prenosimo u celosti:

"Na 50. redovnoj sednici Upravnog odbora Streljačkog saveza Srbije održanoj 30.09.2016.god. najbitnija tema dnevnog reda bila je razmatranje i donošenje odluke po izveštaju Sportskog direktora reprezentacije o nastupu naših strelaca na Letnjim Olimpijskim igrama u Riu 2016. godine.

Uz aktivno učešće svih članova Upravnog odbora Saveza konstatovano je da je Streljačka reprezentacija u pripremnom peirodu kao i na LOI u Riju bila maksimalno podržana od strane Ministarstva za omladinu i sport, Olimpijskog komiteta i Streljačkog saveza Srbije.

Strelci Srbije su na najbolji način reprezentovali Republiku Srbiju,kako svojim ponašanjem tako i zalaganjem na sportskom borilištu.

Na ove Olimpijske igre otputovalo je dosada najviše strelaca u istoriji streljačkog sporta na ovom podneblju.Ukupno je učestvovalo 9 strelaca sa 18 izlazaka na vatrenu liniju.

Generalna ocena Upravnog odbora Saveza je da su strelci na OI u Riju ostvarili svoje rezultate, kojim možemo biti zadovoljni, ali ne i sa plasmanima koji su bili ispod očekivanih.

Na bazi iskustava sa završenih Olimpijskih igara Rio 2016. treba napraviti novu strategiju za Letnje olimpijske igre u Tokiju 2020.godine uz posebno obraćanje pažnje na dalje podmlađivanje reprezentacije, potpuno usklađivanje individualnih i zajedničkih planova rada i priprema kao i unapređenje i funkcionalno poboljšanje rada nacionalnih selekcija.

Izveštaj Sportskog direktora jednoglasno je usvojen.

Upravni odbor je sa 30.09.2016.godine sporazumno raskinuo radni odnos sa Goranom Maksimovićem koji je u Streljačkom savezu Srbije obavljao funkciju višeg stručnog saradnika", stoji u saopštenju Streljačkog saveza Srbije.