Foto: Thinkstock

KONAČNO POČELO GREJANJE: Topli radijatori obradovali Beograđane

BEOGRAD - Izuzetno niske temperature ohladile su stanove, a Beograđani su očekivali tople radijatore.

Beograd
> 00:00h

Sneg je pao na Kopaoniku, a zahlađenje je zahvatilo čitavu Sribju. Beograđani su se bunili zašto grejanje plaćaju cele godine kada se sada smrzavaju i moraju da uključuju dodatna grejna tela, što će znatno uticati na povećanje računa za struju.

Ipak, Beogradske elektrane su odlučile da počnu sa probnim grejanjem već danas, pa su večeras mnogi bili prijatno iznenađeni kada su ih u stanu zatekli topli radijatori.

Zbog trenutne meteorološke situacije, svi toplotni izvori „Beogradskih elektrana“ od danas su prešli u režim toplih-funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja, što za potrošače znači da će im, pored provere funkcionalnosti sistema, biti i isporučivana toplotna energija.

Naime, i tokom toplih-funkcionalnih proba, biće proveravan rad toplotnih izvora (toplana i kotlarnica), toplovodne mreže i toplotnih predajnih stanica, da bi sistem, koji je u većem delu mirovao pet meseci i na kojem su rađeni remontni radovi, bio što spremniji za grejnu sezonu koja počinje 15. oktobra.

Zbog toga korisnici sistema daljinskog grejanja prvenstveno treba da obrate pažnju na ispravnost svojih instalacija u objektu i ukoliko primete curenje vode iz instalacija kvar treba da prijave Dispečerskom centru – Službi za prijem reklamacija pozivom na broj telefona 011/20-93-100 (broj isključivo za prijavu curenja vode iz instalacija) ili 0800-111-201 (besplatan poziv).