Foto: Youtube/Printscreen

Zamalo da se izvuče

(VIDEO) POLICIJA OSTALA ZATEČENA: Tražili mafijaškog bosa pet godina, a on se krio na suludom mestu!

Italijanska policija uhapsila je mafijaškog bosa koji je 2011. pobegao iz bolnice, a pronašli su ga u njegovom domu kako se skriva u skrovištu sagrađenom između kupatila i sobe njegovog sina.

Planeta
> 00:00h

Antonio Pele bio je na poternici italijanskog ministarstva unutrašnjih poslova kao jedan od najopasnijih begunaca. Služio je 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog udruživanja s mafijom i trgovanja drogom i oružjem kada je pobegao iz bolnice u gradu Lokri.

Policijski video hapšenja prikazuje Peleovu glavu kako viri s vrha velikog ormara u njegovoj kući u Benestareu, malom gradiću na samom jugu Italije. Dok razgovara s policijom silazi s ormara, a policija mu stavlja lisice na ruke.

"Nas 50 pretražilo je dvospratnu vilu gde je Pele uvek boravio, samo što je trebalo oštro oko kako bi otkrili njegovo skrovište", kazao je novinarima policijski komandir Frančesco Rata.

Pele je tiho ležao u pregradi sagrađenoj iza ormara tokom pretraživanja, sve dok nije otkriven. U sobi su bili dušek, ventilator, flaše s vodom i novac.

KRILI SE U BUNKERU PUNOM ORUŽJA: Uhapšena dvojica najopasnijih vođa italijanske mafije

Prvi put je uhapšen i zatvoren 2008. Pele je pobegao tri godine kasnije kada je prevezen u bolnicu na hitni medicinski tretman.

Pele je na čelu Pele-Votari klana, koji deluje u gradu San Luka. U poslednje dve decenije kalabrijska mafija poznata kao Ndrangeta, postala je italijanska najmoćnija i najbogatija kriminalna organizacija zahvaljujući svojoj ulozi koju ima u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

ZVALI SU GA BELI KUM Priča o Hrvatu koji je osnovao zloglasnu meksičku bandu i ušao u krvavu legendu

(Telegraph.co.uk)