Foto: Zorana Šaponjić

Oružana pljačka

RANJENI RADNIK PUMPE U ARILJU: Mislio sam da se šali, a on me upucao!

Nenada Zečevića (24), radnika benzinske pumpe „Paramun“, ranio je juče naoružani razbojnik, koji je ubrzo uhapšen sa dvojicom saučesnika

Crna Hronika
> 00:00h

ARILJE - Kad je čovek s fantomkom i pištoljem ušao u prostorije pumpe, mislio sam da je neka šala. Nasmejao sam se, a čovek je potegao pištolj i istog trena pucao u mene! Ovako je juče Nenad Zečević (24), radnik benzinske pumpe „Paramun“ u Arilju, u užičkoj bolnici, gde se oporavlja od posledica ranjavanja, opisao trenutke drame na svom radnom mestu prethodne noći.

Tokom pljačke pumpe Zečević je hicem iz pištolja pogođen u ruku, operisan je tokom noći, a trojica mladića I. M. (24) iz Čačka, P. R. (23) i M. A. (24) iz Arilja uhapšeni su u Arilju pola sata posle napada, dok su se spremali za bekstvo iz grada. Zečević kaže da u trenutku kada je razbojnik s maskom i pištoljem u ruci upao na pumpu, u prostoriji i kod automata nije bilo nikoga.

- Bio je visok, mršav, ispod fantomke su mu se videle samo oči. Zaista sam pomislio da je šala kad je s vrata viknuo: „Ovo je pljačka, daj pare!“ Nasmejao sam se, a on je bez upozorenja pucao u mene. Puklo je jako, prasnulo je, u prvom trenutku nisam osetio da sam pogođen.

Kad je i drugi put povikao: „Daj sve pare koje imaš“ i pištolj uperio u moje grudi, nisam imao kud, otvorio sam kasu i dao mu novac, možda je bilo deset ili 12.000 dinara, bio je tek početak smene - opisuje Zečević dramatične trenutke. Razbojnik je s novcem trčeći pobegao s pumpe, a Zečević je istog trena krenuo u kafanu koja je u sklopu pumpe da traži pomoć. - Tek u kafani video sam da sam ranjen i da mi je ruka krvava. Kad sam se vratio na radno mesto, video sam krv na stolu i na podu - priča Zečević. Strah ga je, kaže, sustigao tek kasnije, kad je shvatio šta je sve moglo da mu se desi.

- U trenucima kada je pištolj bio uperen u mene i kada je pucao, nisam imao vremena za strah. Tek kasnije sam sabrao šta je sve moglo da mi se desi... Bukvalno, gledao sam smrti u oči - kaže Nenad Zečević, kome je tokom operacije izvađen metak iz desne ruke. Trojici osumnjičenih određen je pritvor do 48 sati. Policija juče nije saopštila koji od njih je pucao na Zečevića, a prema nezvaničnim saznanjima, sva trojica su odranije poznata policiji.