Foto: Printscreen Youtube/ Atv

Mora čovek da radi

(VIDEO) BIH U ČUDU: U ovom mestu novi načelnik prodaje hleb i mleko!

Novi načelnik Ljubinja Darko Krunić i dalje prodaje hleb i mleko u prodavnici, dok bivši prvi čovek ove opštine u kancelariji uprave završava preostale obaveze

Bosna i Hercegovina
> 00:00h

"Kako izgleda kad vam načelnik proda hleb? … Pa drugačije je, ako je sa nama, ovako malom rajom, to je predivno. Valjda će se sve promeniti u gradu onda", kaže Milanka Desić, koja je bila u kupovini kod novog načelnika.

"Kako izgleda, fino, proda kesu hleb i sve zajedno. Načelnik opštine? Načenik opštine, a videćemo još, ko zna da li je sigurno", mišljenje je kupca Bože Bokića.

Krunić je diplomirani ekonomista, kadar DNS. Iza njega su stali SNSD i Socijalistička partija, ali i ljubinjski privrednici. Od početka je čvrsto verovao u pobedu.

"Ja sam možda imao i sam za sebe neko ohrabrenje, jer s obzirom da za 20 godina u ovom mestu nije ništa urađeno očekivao sam da će narod napokon shvatiti da treba da dođe do nekih promena ne bi li nešto krenulo da se radi u ovom mestu", objašnjava Darko Krunić - novi načelnik opštine Ljubinje.

Malo ko je u ovom mestu verovao da će Vesko Budinčić izgubiti izbore, ali i to se desilo. Svestan je Budinčić da su mu glave došli uglavnom ljudi iz vlastite stranke.

Bivši načelnik na poslu, ternutno završava preostale obaveze. Ostaće upamćen kao načelnik sa najmanjom platom u Srpskoj – 850 maraka (420 evra), čovek koji je uveo novčanu naknadu za venčanje i plac od 400 kvadrata za svaki bračni par koji u Ljubinju želi da zasnuje porodicu.

(Atv)