Foto: Shutterstock

Dokle više

ZAŠTO TI MUVAŠ MOJU DEVOJKU: Đak voždovačke Škole za negu lepote pretučen zbog ljubomore

Četvorica mladića upala u Srednju školu za negu lepote i đaka udarila u vilicu u momentu kad školski policajac nije bio tu

Društvo
> 00:00h

Sedamnaestogodišnji učenik Srednje škole za negu lepote u Beogradu zadobio je povrede glave nakon što su ga četvorica mladića izvukla i škole i pretukla u školskom dvorištu!

TUČA U ŠKOLI ZA NEGU LEPOTE NA VOŽDOVCU Đaka (17) izvukli i prebili ZBOG DEVOJKE naočigled profesora

Do incidenta je došlo juče oko 13 časova, a razlog tuče je bila ljubomora jednog od nasilnika, koji inače nije đak ove obrazovne ustanove.

- Napadnuti učenik je bio dežuran. Četvorica mladića čekala su da se školski policajac udalji i da nikoga nema u blizini, upala su u školu i učenika izvukla napolje. Jedan od njih ga je pitao: „Zašto ti muvaš moju devojku?!“ - priča za Kurir direktorka škole Veselinka Životić i dodaje da je učenik zadobio udarac u vilicu. U tom trenutku nastava je bila u toku. Napad nije video niko od profesora ili zaposlenih. - Školska policajka je obilazila školu kad je čula da se nešto dešava. Pojurila je za njima, ali nije uspela da ih uhvati - dodaje Životićeva.

Traži još jednog policajca... Direktorka Veselinka Životić

Ona kaže da je pretučeni učenik uzoran mladić: - Meni je najbitnije da je dete dobro. Povreda, srećom, nije ozbiljna. Odmah sam obavestila dečakove roditelje i on je u pratnji jednog profesora prevezen u Urgentni centar. Naglašava da je s mladićima koji su učenika napali i ranije imala problema. - Oni se stalno motaju oko škole i ispisuju grafite. Meni su pretili i to sam prijavila policiji. Veliki problem u školi je taj što imamo školskog policajca samo u jednoj smeni, a policajka, pored naše, pokriva još dve škole. Već 12 godina od MUP Voždovac tražimo da nam obezbedi policajca za drugu smenu. U Ministarstvu prosvete nismo dobili odgovore na pitanja šta će uraditi povodom sve većeg broja slučajeva nasilja u školama.

Dobrivoje Radovanović MOGLI SU DA UBIJU DEČAKA Dobrivoje Radovanović, psiholog i kriminolog, kaže da je uzrok sve češćeg nasilja u školama agresija kod dece, koja je posledica loših odnosa u porodici. - Četvorica mladića mogla su da ubiju učenika. Mora se pod hitno u svim školama uvesti policajac koji će da sve vreme bude tamo, a ne kao sada da dežura u dve-tri škole, a u stvari da ne bude nigde.

Ministarstvo prosvete ZAŠTITIĆEMO ĐAKE I NASTAVNIKE Ministarstvo prosvete saopštilo je sinoć da će učiniti sve da zaštiti učenike i nastavnike ove, ali i svih drugih škola, jer je njihova bezbednost prioritet. Pomoćnik ministra Bogoljub Lazarević je rekao da će utvrditi okolnosti pod kojima je došlo do ovog slučaja, kao i postupke škole: - Izjava direktorke da je to svakodnevna pojava i da je škola nemoćna je iznenađujuća. Škola je bila dužna da se obrati ostalim nadležnim institucijama za pomoć.