Foto: Printscreen Yt/ Index.hr

Velika tragedija

DETALJI MASAKRA U HRVATSKOJ: Uzorni otac tri maloletna deteta počinio monstruozna ubistva zbog duga

Marinko Fudurić (39) je u svojoj kući u petak oko 14 sati puškom M-48 ubio dvojicu svojih poznanika Zdravka Kasunića (47) i dugoreškog ugostitelja Tomu Luketića (56), a potom presudio sebi

Hrvatska
> 08:04h

Desetak minuta, odnosno do dolaska Hitne pomoći, ubica je još davao znakove života, a onda je preminuo i on.Tragedija je veća što iza sve trojice ostaju porodice; iza dvojice ubijenih odrasla deca, a iza Marinka, nažalost, troje maloletne dece.

"Prema za sada dostupnim saznanjima, tri muške osobe od 57,47 i 39 godina su izgubile život pucanjem iz streljačkog oružja, a oružje koje je pronađeno na mestu događaja je puška M-48, za koje još ne utvrđeno da li su bile legalne. Postoje indicije da je osoba od 39 godina usmrtila vatrenim oružjem ovu dvojicu muškaraca, a potom i sebi oduzela život", rekao je Dubravko Skolan, zamjenik državne odvjetnice.

Rekao je da motiv za sada nije poznat, a nagađa se da bi u pozadini tragedije mogao da stoji sukob oko novca.

Ubica je bio u dugovima

Marinko Fudurić je bio automehaničar u svojo radionici i u svakodnevnom kontaktu je bio s mnogo ljudi, a radio je s mlađim bratom Darkom. Navodno je Fudurić imao problema s dugovima, a u protekle dve godine često su ga posećivale osobe od kojih je pozajmljivao novac.

Prema nekim informacijama, dugovao je novac i ubijenom Kasuniću. Ubijeni Kasunić u petak je u 8.30 sati bio u stanici za tehnički pregled, koja se nalazi pored Fudurićeve radionicu. U 13 sati Fudurić je napustio radno mesto i odjurio prema četiri kilometra udaljenim Belavićima. Bio je u velikoj žurbi, ali nikome nije rekao gde ide. Dvojica su mu tada već bila u kući. Zašto su došli, utvrdiće se policijskom istragom, ali ubica je očigledno znao. Čim je došao pucao je obojici u glavu, a zatim digao ruku na sebe.

Žrtve bivši specijalac i poznati ugostitelj

Preminuli Kasunić bio je specijalac iz Lučkog, a psoednjih godina je radio u policijskoj stanici Duga Resa, gde je radio kao kriminalistički inspektor, a jedno vreme bio je pomoćnik načelnika kancelarije za kriminal.

Posle penzionisanja osnovao je preduzeće koje se bavilo naplatom parkiranja. Drugi ubijeni, Tomo Luketić, dugogodišnji je ugostitelj, držao je piceriju Riva.