Foto: Reuters

Konstruktivni sastanak

IPAK NEĆE BITI HAOSA: Grčki kontrolori leta u poslednji čas otkazali veliki štrajk

Kontrolori leta u Grčkoj objavili su večeras da su "u zadnji čas" otkazali niz jednodnevnih štrajkova, koji su najavili u znak protesta protiv nacrta zakona koji predviđa promene u radu Agencije za civilnu avijaciju, nakon sastanka sa grčckim ministrom saobraćaja Hristosom Spircisom.

Planeta
> 00:00h

Oni su u saopštenju naveli da im je Spircis obećao promene u nacrtu tog zakona, javio je AP.

"Nakon konstruktivnog i iskrenog dijaloga sa ministrom, tokom kojeg je dao neka razjašnjenja, ali i obećanja, udruženje je odlucilo da otkaže najavljene 24-časovne štrajkove", navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Kontrolori leta u Grčkoj najavili su ranije da će sutra započeti prvi od četiri 24-časovna štrajka u znak protesta protiv nacrta zakona koji predviđa promene u radu Agencije za civilnu avijaciju, a to znači da u Grčkoj tokom četiri dana nijedan avion neće sleteti niti poleteti.

Najavljeno je da sa grčkih aerodroma neće biti poletanja niti sletanja sutra, u ponedeljak, sredu i četvrtak, odnosno 9, 10, 12. i 13. oktobra.

Štrajkači su tražili da određeni članovi spornog predloga zakona, koji takođe predviđa uspostavljanje nove agencije za civilnu avijaciju koja će imati ulogu kontrolora, budu povučeni, preneo je grčki list "Katimerini".

Grčki sudovi su u prošlosti povremeno intervenisali u cilju sprečavanja dugih ili nenajavljenih štrajkova kontrolora leta, objašnjavajući to razlozima nacionalne bezbednosti.