Foto: Zoran Šaponjić, Privatna Arhiva

Skriva se

POTERA ZA DOKTOROM: Ortoped osumnjičen za smrt dečaka (8) nestao bez traga!

Posle smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića dr Dobrivoje Bojanić kao da je u zemlju propao. Reporteri Kurira ga tražili u rodnom selu, kod kuće u Loznici, u bolnici...

Društvo
> 00:00h

Dr Dobrivoje Bojanić, ortoped iz Loznice, kao da je u zemlju propao nakon što ga je Milan Nikodinović optužio za smrt svog osmogodišnjeg sina Radenka. Kurir je juče bezuspešno pokušavao da razgovara s lekarom kojem nesrećni otac na dušu stavlja nesavesno lečenje dečaka nakon pada s tobogana i preloma ruke, što je dovelo do sepse i smrti. Zatvorena kuća U selu Korenita kuća doktora Bojanića je zatvorena, kapija zaključana. Meštani koje smo sreli nerado su nam čak i pokazali gde je njegov porodični dom. Jedan od komšija rekao nam je da je doktora poslednji put video dan pošto je javljeno da je dečak iz Loznice preminuo u Beogradu.

- Bio je utučen, samo je ćutao... Došao je s porodicom, ostao neko vreme, a onda su otišli. Ne znam gde su sada. Zaputili smo se u Loznicu. Vrata kuće doktora Bojanića u centru su takođe zaključana. Zvonili smo, niko nije otvorio. Oni koji žive u toj ulici kažu da doktora nisu videli otkako je objavljena vest o smrti dečaka. U jednoj od državnih ustanova u Loznici radi Bojana, supruga dr Bojanića. Ali ni ona nije bila raspoložena za bilo kakav razgovor na temu koja već danima potresa Srbiju.

- Mi smo iz Kurira. - Molim vas, zaista ne želim ništa da kažem - odmahnula je gospođa Bojanić. - Hteli bismo da popričamo s doktorom, da čujemo kako je došlo do tragedije, njegovu stranu priče... - Molim vas, ne želim ništa da kažem. Doktor Bojanić ne radi ovde sa mnom - kazala je supruga i zatvorila vrata svoje kancelarije. Odmor odobrio načelnik Potražili smo ga i u Opštoj bolnici. Znali smo da je rečeno da je uzeo slobodne dane, ali smo pomislili da se možda vratio na posao. - Doktor Dobrivoje Bojanić trenutno se nalazi na godišnjem odmoru. Rešenje o odmoru je odobrio načelnik ortopedije - rekla je Danijela Vasiljević, PR Opšte bolnice u Loznici. Načelnik ortopedije nam se nije javio, a Vasiljevićeva nije znala da objasni otkud to da doktor naprasno uzme godišnji i zašto se krije.

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić OVO VIŠE NE SME DA SE DESI Premijer Srbije Aleksandar Vučić ovim povodom je rekao da „neko mora da snosi odgovornost“.- Užasan slučaj smrti malog Radenka u Loznici je zastrašujući. Teške greške se događaju i lično sam tražio od ministra Lončara poseban angažman. Nije normalno da vaše dete polomi ruku i da posle toga strada! Ovo je poslednja opomena ministru zdravlja i svima drugima. Znam, dešava se svuda u svetu, ali u Srbiji ne sme više da se desi!

Zlatibor Lončar DOKTOR NAPRAVIO PROPUSTE Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je inspekcija Ministarstva zdravlja izvršila nadzor u bolnici u Loznici i da je utvrđeno da su napravljeni brojni propusti, da opis bolesti nije vođen kako treba.- U bolnicu je stigla i eksterna inspekcija, koja će ispitati čitav slučaj. Obdukcija je urađena i čekaju se rezultati - kazao je ministar i dodao da je najmanje što može da učini u ovom slučaju to da ne bude na ministarskom mestu.

Majka Zorica, deda Zoran, baka Dragica u Kozjaku dočekali posmrtne ostatke svog mezimca Vrisak majke za malim Radenkom parao nebo Vrisak majke Zorice „Joj, sine mili!“ parao je sinoć nebo nad Kozjakom, kraj Loznice. Ako su ikad plakali i nebo i zemlja, to se dogodilo sinoć dok se majka previjala kraj sanduka u kojem je njen sinčić stigao iz Beograda. - Joj, sine, navikao na širinu, na polja, na igru... Joj, sine, je l‘ ti tesno... - kukala je majka, a njen vrisak cepao je nebo. Posmrtne ostatke osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića dočekali su ispred rodne kuće dečaka i deda Zoran, baba Dragica, desetine rođaka, komšije... - Sad bih uradio i ptice da zaplivaju i ribe da polete samo da njega vratimo, ali ne može... Joj, kakav je to momčić bio, dečačić tek na svet pošao, joj jada, joj tuge naše. Čekali ga majka i otac pet godina i dočekali, a evo šta sad dočekaše - plakali su sinoć pred kućom Nikodinovića u Kozjaku rođaci i komšije. Dečak Radenko Nikodinović biće sahranjen danas, na groblju u Kozjaku.

Sestrica neutešna ĆERKI SAM REKAO DA JE OTIŠAO NEGDE Milan se trudi da bude jak i za svoju porodicu - suprugu i sedmogodišnju ćerkicu.- Ja sam ipak muškarac, pa se nekako i držim, ali problem je sa suprugom i s detetom. Ćerkici sam pokušao da objasnim nekako... Rekao sam joj da brata više neće videti, da je otišao negde - rekao je Milan i zaplakao se.

Otac: Dr Bojanić nije dezinfikovao kost Milan Nikodinović juče je preuzeo telo sina u Beogradu. Doneo je odelce i cipelice. U sanduk je stavio bombone i slatkiše koje je malom Radenku poslala majka. Suza je suzu stizala.- Lekar iz Instituta za majku i dete rekao mi je da je kod Radenka, prilikom pada, kost udarila u zemlju i da je tada došla u kontakt s bakterijama. Dr Bojanić je kost vratio, a da je nije očistio i dezinfikovao ranu, pa je tako došlo do sepse - objašnjava Nikodinović i najavljuje tužbu.On kaže da im doktor nijednog trenutka nije predložio da dečak ostane u bolnici na lečenju. Kako Kurir saznaje, dr Bojanić se u bolnici pravdao da se ne seća da li je predložio hospitalizaciju.MUP Srbije i tužilaštvo pokrenuli su istragu.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

VUČIĆ: Srbija ne da Trepču! Ako je Albanci hoće silom, polomiće zube

SKANDALOZNO: U Atlasu za decu Afriku nacrtali u obliku penisa!

IGNORISALI SE: Dačić i Zorana nisu se čak ni pogledali!

PROCES: Optužnica protiv Nebojše Čovića

BRUKA: Milorad Veljović ozakonio ilegalno zidanu vilu

EKSKLUZIVNO ZARADA ŽIRIJA PINKOVIH ZVEZDA: Šabanu 175.000 evra, Dragani nula!

ALEN ISLAMOVIĆ ZA KURIR: Razvaliću u duetu s Milicom Pavlović

PROPEVAO: Kristijan Golubović iz zatvora objavio pesmu

ABRONOŠA: Loptica voli sa četiri dame u isto vreme!

EKSKLUZIVNO Ekranizuje se Ćosićev kultni roman: Koreni prvi put na TV

PAKLENI PLAN Miloš Delibašić: Ubićemo Luku Bojovića u zatvoru za milion i po evra

SUĐENJE ČEDOMORKI: Ne znam ko je ubio moju bebu, ali ja je nisam bacila u kesu!

RADOMIR ANTIĆ ZA KURIR: Tadić je uspeo čak i sam sebi da asistira

Ekskluzivno

MAGAZIN STARS SAZNAJE: Marija u obračunu sa Breninom snajkom!

Marija ne može da podnese ponašanje Aleksandre Prijović

U današnjem magazinu Stars pročitajte sve o ratu između Marije i Aleksandre.

Šerifovićeva je revoltirana ponašanjem Brenine snajke jer, kako kaže, „od nje ne može da se živi”.

Sve detalje o ovom i drugim događajima koji potresaju estradu pročitajte u današnjem broju magazina Stars.