Foto: Zoran Šaponjić, Privatna Arhiva

Majka Zorica, deda Zoran, baka Dragica u Kozjaku dočekali posmrtne ostatke svog mezimca

UŽASNO: Vrisak majke za malim Radenkom (8) parao nebo!

Joj, sine, navikao na širinu, na polja, na igru... Joj, sine, je l‘ ti tesno... kukala je majka

Crna Hronika
> 00:00h

Vrisak majke Zorice „Joj, sine mili!“ parao je sinoć nebo nad Kozjakom, kraj Loznice. Ako su ikad plakali i nebo i zemlja, to se dogodilo sinoć dok se majka previjala kraj sanduka u kojem je njen sinčić stigao iz Beograda.

- Joj, sine, navikao na širinu, na polja, na igru... Joj, sine, je l‘ ti tesno... - kukala je majka, a njen vrisak cepao je nebo.

Neutešan... Milan Nikodinović

Posmrtne ostatke osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića dočekali su ispred rodne kuće dečaka i deda Zoran, baba Dragica, desetine rođaka, komšije...

- Sad bih uradio i ptice da zaplivaju i ribe da polete samo da njega vratimo, ali ne može... Joj, kakav je to momčić bio, dečačić tek na svet pošao, joj jada, joj tuge naše. Čekali ga majka i otac pet godina i dočekali, a evo šta sad dočekaše - plakali su sinoć pred kućom Nikodinovića u Kozjaku rođaci i komšije. Dečak Radenko Nikodinović biće sahranjen danas, na groblju u Kozjaku.

Sestrica neutešna ĆERKI SAM REKAO DA JE OTIŠAO NEGDE Milan se trudi da bude jak i za svoju porodicu - suprugu i sedmogodišnju ćerkicu. - Ja sam ipak muškarac, pa se nekako i držim, ali problem je sa suprugom i s detetom. Ćerkici sam pokušao da objasnim nekako... Rekao sam joj da brata više neće videti, da je otišao negde - rekao je Milan i zaplakao se.

OTAC: DR BOJANIĆ NIJE DEZINFIKOVAO KOST Milan Nikodinović juče je preuzeo telo sina u Beogradu. Doneo je odelce i cipelice. U sanduk je stavio bombone i slatkiše koje je malom Radenku poslala majka. Suza je suzu stizala. - Lekar iz Instituta za majku i dete rekao mi je da je kod Radenka, prilikom pada, kost udarila u zemlju i da je tada došla u kontakt s bakterijama. Dr Bojanić je kost vratio, a da je nije očistio i dezinfikovao ranu, pa je tako došlo do sepse - objašnjava Nikodinović i najavljuje tužbu. On kaže da im doktor nijednog trenutka nije predložio da dečak ostane u bolnici na lečenju. Kako Kurir saznaje, dr Bojanić se u bolnici pravdao da se ne seća da li je predložio hospitalizaciju.MUP Srbije i tužilaštvo pokrenuli su istragu.