Foto: Fonet

Pregovori u toku

PUPOVAC O POLOŽAJU SRBA U HRVATSKOJ: Osiguraćemo učešće u institucijama vlasti

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je danas da je izvesno da će se Srbima osigurati participacija u institucijama vlasti u Hrvatskoj, a da će se u narednim danima videti na kom sve nivou i do kojeg sve nivoa će to biti.

Politika
> 17:58h

''O tim stvarima se upravo razgovara'', rekao je Pupovac.

On je naveo da je mandatar za sastav nove hrvatske vlade Andrej Plenković čovek natprosečnih sposobnosti, kvaliteta i veština, a da će se videti kakvu će politiku voditi i koliko će ona biti funkcionalna kada je po sredi rešavanje položaja Srba.

''Deo puta smo dobro prošli. Sada dolazi deo koji je zahtevniji i videćemo kako ćemo proći i sa koliko zadovoljstva tu deonicu'', rekao je Pupovac dodajući da treba pozdraviti Plenkovićevo opredeljena da smiri atmosferu u Hrvatskoj, gradi toleranciju i uključi manjine u rešavanje problema.

Govoreći o Vukovaru i dvojezičnim tablama, Pupovac je naveo da očekuje da će Ustavni sud reći svoje mišljenje o statutu, što minimalno znači da predstavnici Srba i Hrvata u Vukovaru sednu i na temeljima Ustava, zakona i mišljenja Ustavnog suda dođu do rešenja koje će moći da se primeni.

(Tanjug/RTS)