Foto: Reuters

Srpski teniser igrao kao u transu

VIKTOR IGRAO ZA NOVAKA I ZA SEBE: Maestralni Troicki po prvi put u karijeri srušio Nadala

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala Mastersa u Šangaju, pošto je u drugom kolu pobedio Rafaela Nadala 2:0, po setovima 6:3, 7:6 (3).

Tenis
> 23:38h

Ovo je bio šesti međusobni duel srpskog i španskog tenisera, a prvi trijumf Troickog, koji je trenutno 31. igrač na ATP listi. Meč je trajao 95 minuta.

Troicki će u osmini finala igrati Španca Roberta Bautiste Aguta, koji je trenutno 19. na ATP listi. Srbin i Španac igrali su dva puta u karijeri, a oba meča dobio je Bautista i to ove godine, na turniru u Sofiji (3:6, 4:6) i Vinston Salemu (5:7, 7:6, 2:6). Troicki je prvi set dobio sa 6:3. Nadal je u tom delu meča vodi 3:2, a onda je Troicki vezao četiri gema i zasluženo je stigao do 6:3 i 1:0 u setovima. Velika borba je viđena u drugom setu. Troicki je u 10. gemu propustio meč loptu, prilikom servisa Nadala, ali je na kraju uspeo da stigne do pobede. Troicki je trijumfom protiv Nadala olakšao posao odbranu titule zemljaku i prijatelju Novaku Đokoviću, pošto se Španac nalazio u istoj polovini žreba.

TOK MEČA

I set Troicki je u prvom gemu na servis Nadala imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Oba tenisera su potom bila sigurna na svoje servise do 3:2 za Španca. Srbin je potom osvojio gem na svoj servis, a onda je napravio brejk. Troicki je osvojio još dva gema i zasluženo je dobio prvi set 6:3.

II set Oba tenisera su sigurno osvajala poene na svoje servise do rezultata 3:2 za Troickog. Nadal je izjednačio na 3:3, a Troicki je ponovo poveo 4:3. U osmom gemu viđena je velika borba, ali je Španac ponovo izjednačio, 4:4. Viktor je poveo 5:4, a onda je na servis rivala propustio meč loptu. Troicki je bez izgubljenog poena poveo 6:5, Nadal je izjednačio na 6:6. Pobednik je odlučen u taj-brejku, koji je pripao Troickom.