Foto: Nebojša Mandić

Posao vredan 214 miliona dinara

TRG SLAVIJA: Izabran izvođač za fontanu, radovi kreću za mesec dana

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je izabrana kompanija za izvođača radova fontane na Trgu Slavija, vrednosti 214 miliona dinara, saopštila je danas gradska uprava.

Beograd
> 00:00h

Prema Vesićevim rečima, ugovor predviđa da izvođač održava fontanu godinu dana nakon završetka radova, a pre početka radova spomenik Dimitriju Tucoviću biće izmešten i restauriran, kako bi dobio centralno mesto u parku koji će se nalaziti između Slavije i Ulice kralja Milutina.

Kako se u saopštenju navodi, Vesić je kazao da je "PMC inženjering" izabran na sednici Nadzornog odbora Direkcije za građevinsko zemljište održanoj juče, a radovi bi mogli da počnu već za mesec dana, kada ističe rok za žalbu drugih kandidata.

"Izvođač će od trenutka uvođenja u posao imati 155 dana da završi izgradnju fontane, koja će imati svu prateću opremu neophodnu za njen rad, a u okviru objekta će se nalaziti podzemna prostorija u kojoj će biti smeštena mašinska oprema. Centralni bazen fontane će biti betoniran i obložen granitnim pločama, a oko bazena će se nalaziti travnjak", rekao je Vesić.

Posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića biće sahranjeni u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, uz državne i vojne počasti.