Ljajić izbačen iz tima

Mihajlović je u pravu, Pršo i Balaban pevaju Lijepa naša!

Bivši selektori podeljeni u vezi sa slučajem Adema Ljajića

Fudbal
> 00:00h

Za nauk. Bivši selektori naše fudbalske reprezentacije imaju podeljeno mišljenje kada je reč o slučaju Adema Ljajića. Milan Živadinović i Slobodan Santrač podržavaju Sinišu Mihajlovića, dok Radomir Antić i Ilija Petković nisu želeli da kažu svoje mišljenje o odstranjivanju mladog fudbalera koji je odbio da peva himnu države čiji dres nosi - „Bože pravde“. Valja istaći da su svi fudbaleri Srbije potpisali sporazum o ponašanju u nacionalnom timu, a jedna od odredaba je i pevanje srpske himne. Mihajlović insistira da se reprezentaciji vrati „nacionalni identitet“ i „osećaj pripadnosti“. - To što je Miha uradio je dobro i svaka mu čast na tako hrabrom potezu. Znam da je principijelan, strog i odgovoran čovek, te da voli disciplinu. Miha ima delikatan zadatak, on stvara reprezentaciju. Kad sam bio selektor, igrači su bili veličine, a danas su ti klinci prepotentni i puni sebe. Ovo što je Miha uradio je za nauk svima - rekao je Milan Živadinović, bivši selektor. Slobodan Santrač vodio je reprezentaciju naše zemlje na 43 utakmice. - Selektor je postavio kodeks ponašanja, koji su potpisali svi igrači. Ako je Ljajić prihvatio sve što je od njega traženo, onda je to trebalo i da ispoštuje. Radomir Antić i Ilija Petković nisu želeli da kažu svoje mišljenje o činu Siniše Mihajlovića i Adema Ljajića. - Bez komentara - bio je odgovor dvojice bivših selektora. (A. R.)

Milan Živadinović: Miha je strog i odgovoran čovek

Slobodan Santrač: Ljajić je trebalo da ispoštuje kodeks ponašanja

Klose ćuti, Podolski peva Nemački reprezentativci poljskog porekla Miroslav Klose i Lukas Podolski imaju različit stav kad je pevanje himne u pitanju. Klose nikada ne peva, za razliku od Podolskog, koji to čini. Zanimljivo je i da Srbi koji su nosili dres reprezentacije Hrvatske nisu pravili probleme. Miladin Dado Pršo i Boško Balaban bez problema su pevali himnu „Lijepa naša“.

Protest Bošnjaka

Odluka selektora Mihajlovića da iz tima eliminiše Ljajića izazvala je ogorčenje Bošnjačke kulturne zajednice i političara iz Sandžaka. Sekretar SDP Mirsad Jusufović rekao je da je zaprepašćen što je FSS podržao odluku selektora Mihajlovića. Bošnjačka kulturna zajednica smatra da „Mihajlović potvrđuje da Bošnjak ne može imati zasluženo mesto u fudbalskoj reprezentaciji bez odricanja od svog identiteta“.