Foto: Beta AP

Sveštenik SPC u Oregonu pod ozbiljnim optužbama

(FOTO) BLUDNI POP: Srpski sveštenik se seksao s maloletnom prostitutkom i dilovao kokain!

Danijel Džejms Makej (42), koji je sveštenik u Crkvi Sv. Jovana Čudotvorca u Judžinu, uhapšen pošto ga je policiji odala tinejdžerka koja mu je naplaćivala seks i s njim prodavala drogu

Planeta
> 01:18h

Danijel Džejms Makej (42), sveštenik Srpske pravoslavne crkve u hramu Sveti Jovan Čudotvorac u Judžinu, u Oregonu, uhapšen je zbog sumnje da je plaćao za seks s maloletnom prostitutkom, kao i da ju je navodno koristio za preprodaju kokaina. Mekej je uhapšen u sredu tako što se jedan detektiv predstavljao kao maloletnik i ugovorio sastanak s njim, saopštila je policija, a prenose američki mediji.

Slika po hapšenju... Makej

Detektivi su došli do Makeja nakon što je policija prošlog meseca uhapsila prostitutku. Devojka, čije ime nije objavljeno jer je maloletna, odvedena je u popravni dom, a prethodno je policija saopštila da je s Makejem nekoliko puta imala kontakt. Policija je onda organizovala lažno predstavljanje i ugovorila sastanak navodnog tinejdžera s Makejem. Sveštenik je optužen za prostituciju, ugrožavanje maloletnog deteta i seksualni prekršaj, kao i iskorišćavanje maloletnice za promet kokaina. - Slučaj je još otvoren i pod istragom - rekla je portparolka policije Judžina Melinda Maklohlin, a preneo list . Mediji su kontaktirali sa crkvom, ali je žena koja se javila na telefon rekla da se nešto dogodilo, da ne zna mnogo o tome i odbila da priča dalje. Makej se nije pojavio u četvrtak pred sudom kako bi odgovorio na optužbe. Lokalni list piše da je on u pet po podne i dalje bio u zatvoru, iako je žena platila kauciju od 14.000 dolara u tri po podne. Na sudu treba da se pojavi 20. oktobra.

Činjenice U MANASTIRU SVETI PAJSIJE POSTAO BLIZAK PRAVOSLAVLJU Makej je rođen u Detroitu, studirao je poeziju, a 1997. je studije nastavio u Njujorku. Upravo tokom života u Njujorku postao je svestan Pravoslavne crkve, piše na sajtu crkve Sveti Jovan Čudotvorac, i to tokom jednomesečne posete srpskom manastiru Svetog Pajsija u Arizoni. Tu je, kako se navodi, iskusio milost Božju i doživeo životnu promenu. Potom se 1998. preselio u Judžin, rukopoložen je za đakona crkve 2009, a 2011. je postao pop, piše na sajtu ove crkve. Oženjen je i ima ćerku. Na sajtu Lane Community College in Eugene piše da je profesor na odseku za engleski.