Foto: Fonet AP

Čuvarka plaže posetila osnivača Vikiliksa

PODRŠKA: Pamela muči Asanža veganskim sendvičima

Zabrinuta sam za Džulijanovo zdravlje, poručila je juče Andersonova

Planeta
> 00:00h

LONDON - Glumica i najčuvenija Plejbojeva zečica Pamela Anderson juče je, posle posete osnivaču sajta Vikiliks Džulijanu Asanžu u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, izrazila zabrinutost za Asanžovo zdravlje.

HILARI HTELA DA UBIJE ASANŽA DRONOM: Vikiliks objavio dokumenta koja to i dokazuju

Kako prenosi britanski Dejli telegraf, bivša zvezda televizijske serije "Čuvari plaže“ rekla je da se Asanž "drži veoma dobro", ali je izrazila zabrinutost za njega i njegovu porodicu.

Dobra je osoba - Stvarno verujem u njega i mislim da je dobra osoba. Zabrinuta sam za njegovo zdravlje i zdravlje njegove porodice, nadam se nekom čudu da on bude oslobođen - rekla je juče Andersonova.

Britanski list podseća da osnivač sajta, koji je australijski državljanin, a živi već više od četiri godine u Londonu u Ambasadi Ekvadora, zemlje koja mu je dodelila politički azil. Osnivač Vikiliksa bi trebalo da bude saslušan u Švedskoj po optužbama seksualne prirode, koje on već godinama negira. Asanž veruje da će, ukoliko ode u Švedsku, biti izručen Sjedinjenim Američkim Državama i tamo saslušan zbog aktivnosti vezanih za Vikiliks. Andersonova je uslikana kako ulazi u ekvadorsku ambasadu, koja se nalazi u centru Londona, noseći mu hranu u papirnim kesama iz prodavnice sendviča. Donela hranu - Donela sam mu lep veganski ručak i neke grickalice. On kaže da ga mučim donoseći mu veganski hranu - rekla je 49-godišnja aktivistkinja za prava životinja.