Foto: Prinstcreen Facebook

Još jedan misterija

MISTERIOZNA SMRT POZNATOG TEORETIČARA ZAVERA: Pljuvao crnu tečnost, majci napisao da je u opasnosti

Poznati teoretičar zavere majci je poslao poruku “ako mi se nešto dogodi, istražite”, svega nekoliko dana pre misteriozne smrti u Poljskoj.

Planeta
> 22:30h

Britanac Maks Spajers (39), otac dvoje dece, pronađen je mrtav na kauču u Poljskoj, gde je trebalo da održi predavanje o teorijama zavera i NLO-ima.Navodno je preminuo prirodnom smrću, iako obdukcija naknadno uopšte nije obavljena u Poljskoj. Prijatelji tvrde da je preminuo u apartmanu u Varšavi nakon što je počeo da povraća “crnu tečnost”.

“Njegove istrage NLO-a i vladinih zataškavanja na vrat su mu natovarile neprijatelje koji su hteli da vide mrtvog”, tvrdi majka Vanesa Batez (63).Maks je među teoretičarima zavera bio poznat kao “supervojnik”. U jezivoj poruci koju je majci poslao na mobilni nekoliko dana pre smrti piše: “Tvoj je dečak u nevolji. Ako mi se nešto dogodi, istražite”. “Dobro sam, samo sam jaaaaaako umoran”, piše u odgovoru prijatelju na jednoj društvenoj mreži.

Rodom iz Katerberija, Maks je išao u razred sa poznatim britanskim glumcem Orlandom Blumom.Njegova majka Vanesa u nedavnom je intervjuu izjavila da njen sin “razotkriva” ko je “opasan u svetu politike, biznisa i zabave”. “Mislim da je Maks kopao po mračnim mestima i bojim se da je zbog toga neko hteo da ga ubije”, kaže majka.

Godinama je živeo u Sjedinjenim Državama, ali se vratio majci, pre nego što je avionom otputovao u Poljsku. Zbog okolnosti u kojima je preminuo, nedostatka obdukcije, kao i navodne neprofesionalne policijske istrage, Maksovi prijatelji i kolege smatraju da su ga ubili vladini agenti.

Njegovo je telo naknadno prebačeno i pokopano u Kanterberiju. U Kentu je obavljena obdukcija, ali kako ističe majka, već više od dva meseca ne zna njene rezultate.

(Net.hr)