Foto: Beta

Koalicija Ključ, SDP, Demokratski front i Demokrate

DOGOVOR OPOZICIJE U CRNOJ GORI: Ne priznajemo rezultate izbora!

Koalicija Ključ, SDP, Demokratski front i Demokrate osporavaće rezultat nedeljnih izbora u Crnoj Gori. Te partije dogovorile su da ne priznaju rezultat jer se na izborni dan, kako kažu, desio pokušaj državnog udara, što je prema njima uticalo na rezultat.

Crna Gora
> 00:00h

Podsetimo, juče je, na izborni dan objavljeno da je uhapšeno 20 državljana Srbije koji su osumnjičeni da su imali nameru da zauzumu institucije, pucaju po građanima i uhapse premijera Mila Đukanovića.

Kako Vijesti saznaju, sinoć je u Skupštini održan sastanak Ključa, SDP-a, Demokrata i DF-a koji su saglasni da se rezultat izbora ne prizna.

Oni su usaglasili da rezultate ne treba priznati, “imajući u vidu da su ovaj izborni proces pratile takve zloupotrebe, koje su po sadržaju i broju nadmašile sve prethodne izborne procese u istoriji parlamentarizma Crne Gore”.

Takođe, Ključ, SDP, DF i Demokrate saglasni su da posebno treba imati u vidu činjenicu da su pojedini mediji već u subotu najavili, a državni organi Crne Gore u nedelju saopštili da se tokom izbornog dana desio pokušaj državnog udara.

“Jasno je, da se u atmosferi državnog udara na sam dan izbora ne mogu održati slobodni, fer i pošteni izbori”, naveo je izvor “Vijesti” sa sastanka.

“Vijesti” saznaju da opozicija insistira da nezavisna komisija u okviru koje treba uključiti i predstavnike međunarodne zajednice konstatuje i ispita sve činjenice u vezi sa navedenim državnim udarom i javnosti saopšti ko su izvršioci, a ko nalogodavci ovog krivičnog dela.

(N1/Vijesti)