Vladan Vasić po treći put predsednik opštine Pirot?

Skupštinsku većinu, osim "Koalicije za Pirot, URS" koju predvodi Vladan Vasić, činiće i koalicija SPS-PUPS-a i DS

Srbija
> 01:16h

PIROT - Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine opštine Pirot zakazana je za petak, 1. jun, a za novog predsednika opštine biće ponovo izabran Vladan Vasić, kome će to biti treći mandat, saznaje agencija Beta.

Skupštinsku većinu, osim "Koalicije za Pirot, URS" koju predvodi Vladan Vasić, činiće i koalicija SPS-PUPS-a i DS. Te tri grupacije u lokalnom parlamentu imaće 35 od 56 mandata.

Lista "Koalicija za Pirot, URS" ima 23 odbornička mandata, lista SPS-PUPS sedam, a DS pet mandata.

Prema nekim najavama, tu trojnu koaliciju podržaće i Grupa građana "Pirotski naprednjaci" sa tri odbornika, pa bi u opoziciji bili SNS sa 10 mandata i grupe građana "Pirotska nova snaga" i "Pokret za Pirot" koje imaju po četiri mandata.

Na sednici zakazanoj za petak, posle verifikacije mandata odbornika treba da budu izabrani predsednik i zamenik predsednika skupštine, predsednik i zamenik predsednika opštine i članovi opštinskog veća.

Vasić je rekao da su se lista koju je predvodio na izborima, SPS-PUPS i DS dogovorili o raspodeli funkcionerskih mesta, načinu rada u novom sazivu lokalnog parlamenta i izboru opštinskog veća koje će imati devet članova.

Predsednik pirotskog odbora DS-a Goran Stamenović je kazao da se demokrate posle skoro devet godina iz opozicije vraćaju u lokalnu vlast.

"U to ne računam nešto više od godinu i po dana koliko smo bili u vlasti u minulom mandatu i odluke da izađemo iz lokalne vlasti", kazao je Stamenović, ne želeći da precizira na koja mesta u lokalnoj vlasti DS sve računa.

Predstavnik socijalista Vidojko Panajotović potvrdio je da je sve dogovoreno i da će biti još jedan sastanak na kome će biti reči o određenim kadrovskim rešenjima.