Foto: Beta, Kurir, Profimedia

Strastveni navijači

VIDEO Za koga su navijali balkanski političari: Tito, Sloba, Đinđić, Tadić, Vučić voleli su ove boje

Pitate se za koga su navijali Tito, Stipe Mesić, Franjo Tuđman, Slobodan Milošević, Alija Izetbegović, Vojislav Šešelj, Ivica Račan, Zoran Đinđić, Aleksandar Vučić, Bakir Izetbegović Milorad Dodik i ostali političari starog ili novog saziva.

Fudbal
> 00:00h

Najveći državnik s ovih prostora Josip Broz - Tito voleo je fudbal, a iako se pretpostavlja da mu je Hajduk iz Splita srcu najdraži, Tito se divio Partizanu.

Slobodan Milošević je navijao za Zvezdu, a zvezdaš je bio i Zoran Đinđić. Crveno-bele boje gotive Aleksandar Vučić, Čedomir Jovanović, Vuk Drašković, Vojislav Koštunica, Vojislav Šešelj. Šešelj je za vreme godina provedenih u Sarajevu navijao za Željezničar.

Na strani crno-belih su Tomislav Nikolić, Boris Tadić, Ivica Dačić, Rasim Ljajić, kao i Milorad Dodić.

Radovan Karadžić je mnoštvo puta pristustvovao mečevima Intera u Milanu, ali je jedno vreme bio lekar FK Sarajevo.

Džemal Bijedić, nesuđeni naslednik Jospipa Broza Tita voleo je Velež, dok je Stjepan Mesić jednom izneo interesantan stav:

"Za Dinamo sam ako ne igra sa Hajdukom, a za Hajduk sam ako ne igra sa Dinamom". Suštinski - on podjednako voli oba tima.

Veležovac je i Dragan Čović, koji je često bio među najvatrenijim navijačima Rođenih. Čović danas više ne bodri Velež, niti se nalazi u blizini navijačkog bubnja.

Bakir Izetbegović iako "naginje" ka FK Sarajevo, jednako mu je drago kada Željezničar pobedi.

Za njegovog oca se uvek provlačilo da je na strani Sarajeva, baš kao i Zlatko Lagumdžija i Haris Silajdžić. Željko Komšić najviše voli Želju.

Zoran Milanović, iako rođen u Zagrebu - navija za splitske 'bile'. Istog opredjeljenja je Ivo Sanader - dok je Milan Bandić na Dinamovoj strani.

Franji Tuđmanu, prvom predsedniku Hrvatske - fudbal je nekada bio ispred države i brige za nju. Tako je Dinamu promenio ime u Kroacija i bio je redovan na tribinama "Maksimira".

Kuriri sport / N1