Foto: Saša Pavlić

Zvezdu ne zanima Dinamo

TERZIĆ DEMANTOVAO MAKEDONSKE MEDIJE: Babunski nije na prodaju

David Babunski je Zvezdin i ostaće u Crvenoj zvezdi, poručio je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, posle pisanja makedonskih i hrvatskih medija da je za njega zainteresovan zagrebački Dinamo.

Fudbal
> 00:00h

David Babunski (22) stigao je na Marakanu prošle zime iz Barselone čiju je prošao omladinsku školu. Iako najavljen kao veliki talenat i potencijal, nije uspeo da se potvrdi kod trenera Miodraga Božovića. Razlog je mala minutaža, mada David Babunski imaju "magiju u desnoj nozi", jer je nekoliko puta demonstrirao prefinjenu pas igru. Zagrebački Dinamo od leta pomno prati mladog Makedonca, posebno njegove igre za mladu reprezentaciju te zemlje. David Babunski je član možda i najbolje generacije koju je imao makedonski fudbal od dobijanja samostalnosti 1991. godine.

Mladi Makedonci izborili su direktan plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj, ispred Francuske, Islanda, Severne Irske i Škotske. Navodno, na meču protiv Škotske (2:0) u Skoplju, Babunskog su pratili skauti Zdravka Mamića. David Babunski ima ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2018. godine, a prema saznanjima Kurira otkupna klauzula za njega, ne bi bila manja od dva miliona evra. Generalni direktor Zvezdan Terzić odbacuje bilo kakvu mogućnost odlaska mladog Makedonca. - Ne interesuje nas ta priča oko Dinama! David Babunski je veliki potencijal. Može biti budućnost Crvene zvezde i nije na prodaju - bio je kratak, ali vrlo precizan Zvezdan Terzić. Inače, David Babunski je čukununuk čuvenog četničkog vojvode Jovana Stojkovića Babunskog, junaka iz srpsko-turskih, balkanskih i Prvog svetskog rata, po kojem je 1907. godine spevana nadaleko poznata pesma "Spremte se, spremte, četnici". I sin poznatog fudbalera skopskog Vardara Bobana Babunskog. Njegov mlađi brat Dorijan prošao je omladinsku školu Reala iz Madrida i član je ljubljanske Olimpije. A. Radonić