Foto: Marina Lopičić

ULAZI U PREDSEDNIČKU TRKU: Kandidat DS biće Dragan Šutanovac

Članstvo i rukovodstvo Demokratske stranke smatra da njihov lider Dragan Šutanovac treba da bude predsednički kandidat. Šutanovac u izjavi agenciji Beta kaže da je najbolje rešenje da opozicija na predsedničkim izborima ima zajedničkog kandidata.

Politika
> 00:00h

Šutanovac je rekao da je pitanje izbora kandidata za predsednika Srbije suštinski bitno za budućnost i da se ne može doneti nikakva ishitrena odluka na tu temu.

- Lično smatram da moramo učiniti napor da imamo zajedničkog kandidata - rekao je Šutanovac komentarišući navode da članovi i rukovodstvo DS smatraju da ta stranka mora da ima svog predsedničkog kandidata i da je logično da to bude on.

Kako je rekla potpredsednica stranke Tamara Tripić predsednički izbori su velika šansa da se dođe do pozitivne političke promene a da članstvo i funkcioneri DS-a očekuju da stranka ima svog kandidata.

- Negde je logično da to bude Dragan Šutanovac kao predsednik stranke - kaže ona.

Na pitanje da li to znači da će DS pristati da opozicija ima zajedničkog kandidata samo u slučaju da to bude Šutanovac, Tripićeva kaže da ne treba “zakucavati”.

- Otvoreni smo za razgovore sa svim potencijalnim partnerima i verujem da će do njih doći. U svakom slučaju, DS treba da bude stožer tog okupljanja - navodi ona.

Šutanovac je inače, nakon izbora u DS- odgovarao odrečno na pitanje da li je razmišljao da bude predsednički kandidat.

- Planiram da pozivam ljude, da razgovaramo, ne da se dogovaramo. Da otvorimo karte i ako je moguće dođemo do rešenja. Voleo bih da se kao proevropska opozicija dogovorimo oko nastupa i idemo na pobedu - rekao je Šutanovac tada navodeći da Saša Janković ispunjava uslove da bude kandidat ali da nije jedini.