Foto: OKS

Druženje

Mihail Dudaš održao olimpijski čas u Sremskim Karlovcima

U okviru „olimpijske tribine“, Dudaš je novim drugarima pokazao medalju osvojenu u Holandiji i objasnio im kako izgleda jedan njegov dan tokom priprema i na koji način se trenira desetoboj

Ostali sportovi
> 00:30h

Olimpijski komitet Srbije organizovao je još jedan Olimpijski čas, a ovog puta s mališanima se družio naš najbolji desetobojac Mihail Dudaš, dvostruki učesnik Olimpijskih igara i osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Ovoliko mi je bilo lepo... Dudaš sa novim drugarima

U okviru „olimpijske tribine“, Dudaš je novim drugarima pokazao medalju osvojenu u Holandiji i objasnio im kako izgleda jedan njegov dan tokom priprema i na koji način se trenira desetoboj. Naš atletičar posebno je skrenuo pažnju školarcima na štetnosti dopinga, a podelio je s njima i iskustva iz olimpijskog sela, te im otkrio kako izgleda boraviti tamo i hraniti se u restoranu predviđenom samo za sportiste tokom trajanja Olimpijskih igara. - Velika mi je čast što sam ovde sa vama u ime Olimpijskog tima Srbije jer sam imao i tu čast da budem deo tima koji je predstavljao Srbiju ovog leta na Olimpijskim igrama u Riju - rekao je Dudaš. Učesnici olimpijskog časa imali su priliku da kroz različite radionice i aktivnosti steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima - olimpijskim herojima današnjice. Najmlađi osnovci su imali priliku da kroz olimpijsku bajku nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju. U ovoj knjizi oživljena su grčka božanstva i lik Pjera de Kubertena, a deca se na duhovit i jednostavan način upoznaju s Olimpijskim igrama od vremena nastanka antičkih igara, pa sve do stvaranja modernih Olimpijskih igara.

Nenad Milenković UVEK SMO UZ OVAKVE AKCIJE Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković zahvalio je Olimpijskom komitetu i Mihailu Dudašu što su kroz ovu akciju posetili Karlovce, a učesnicima Olimpijskog časa je poručio koliko je važan sport. - Nadam se da ste na Olimpijskom času shvatili da je sport bitan u vašim životima jer čini da budete zdravi, srećni i veseli. Sremski Karlovci će uvek podržati ovakve akcije i promociju sporta, olimpizma i zdravog načina života uopšte. Drago mi je što je danas sa nama pre svega veliki čovek i sportista Mihail Dudaš, koji s mnogo energije pristupa deci i mladima.