Foto: Saša Pavlić

Majstori Partizan ne može bez drame

(VIDEO) PARTIZAN NE MOŽE BEZ DRAME: Kecman im dao pelcer!

Tradicija Crno-beli košarkaši, po receptu svog pomoćnog trenera, treći put ove sezone pobedili rivale u finišu sa pola koša razlike

Košarka
> 00:06h

Sponzor košarkaša Partizana ove sezone bi mogao da bude pokojni Alfred Hičkok! Crno-beli imaju perfektan skor od 6-0, a polovinu tih pobeda u samoj završnici mečeva kao da je režirao čuveni filmski majstor. Ko zna, možda su za sve oko „krivi“ Saša Đorđević i Dušan Kecman, Partizanovi asovi koji su vlasnici najspektakularnijih koševa u istoriji kluba, pa se tradicija samo nastavlja.

Četa trenera Aleksandra Džikića takmičenje u ABA ligi započela je trijumfom u Baru nad Mornarom, a interesantno da Partizan u poslednjim sekundama nije postigao pobedničke poene, već je odlučila odbrana, odnosno promašaj Džonsa.
Slična drama viđena je i u Pioniru, gde je gostovala Olimpija, a pobednik nije bio poznat posle 40 minuta igre (75:75). Produžetak je obezbedio Majstorović, koji je za trenutak bio brži od sirene. Sedam sekundi pre kraja dodatnih pet minuta Vanja Marinković je postigao zlata vredne poene.
Partizan se i preksinoć poigrao živcima navijača u debiju u FIBA ligi šampiona. Poslednji napad od desetak sekundi crno-beli su protiv domaćeg Ludvigzburga odradili hirurški precizno. Hečer je probio i pronašao Ratkovicu samog na liniji za tri poena. Ovaj je fintom šuta poslao Vašpuna u drugi red tribina i neočekivanim pasom omogućio Birčeviću da se proslavi.