Foto: Reuters

Nolito zadivio svet

(VIDEO) TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA: Majka mu je bila u zatvoru, radio je u mesari, a sada je zvezda Sitija!

Fudbaler Mančester sitija i španski reprezentativac Manuel Agudo Duran poznatiji kao Nolito postao je za kratko vreme zvezda engleskog kluba, ali malo ko zna njegovu životnu priču.

Fudbal
> 00:00h

Nolito (30) je u mlađim kategorijama igrao za ekipe Sanlukvena, Valensije, Ečije, a u Barselonu je stigao 2008. On se nije izborio za status prvotimca u katalonskom klubu, a potom je igrao za Benfiku, Granadu i Seltu da bi u letnjem prelaznom roku pojačao Mančester siti. Za reprezentaciju Španije nastupio je na 15 utakmica i postigao je šest golova.

On je u Primeri debitovao u 24. godini, a njegova životna priča je neverovatna. Španski mediji prenose da mu je majka bila u zatvoru, a Nolito ne želi da priča o ocu. On je odrastao sa dedom i babom koji su imali čak jedanaestoro dece. Živeli su teško, a da bi prehranili porodicu dobijali su humanitarnu pomoć. Nolito je morao da počne da radi sa 13 godina, a dobio je posao u mesari gde je zarađivao 30 evra nedeljno. Na poslu je provodio dnevno po 10 sati, a potom je išao na trening. "Sine, nikada nemoj odustajati od svog sna", pričao mu je deda Manuel, koji je bio ribar. Nolito je stigao u Valensiju sa 17 godina, ali se nije snašao u ovom klubu i vratio se u Sanlukveno i onaj isti stan. Potom je prešao u ekipu Ečije, a na meču Kupa Kralja postigao je gol na meču protiv Reala (1:1).
Dobio je poziv da pređe u Barselonu, a u Primeri je debitovao sa 24 godine. Za prvi tim Barselone odigrao je samo 14 minuta, ali pošto je video da tamo nema budućnosti za njega otišao je u Benfiku, pa u Granadu, a onda u Seltu.
Imao je ponudu da se vrati u Barselonu, ali je izabrao Mančester siti. "Englesku sam izabrao i zbog svoje dece. Predivno je gledati ih kako uče engleski jezik sa kojim mogu svuda da odu. Ljudi pričaju svašta o meni, mom detinjstvu i svemu. Međutim, ja znam ko sam i presrećan sam. Odrastao sam pored dede i babe, koji su mi bili kao roditelji i s njima je bilo predivno", rekao je Nolito, koji svaki gol posvećuje dedi.