Foto: Saša Pavlić

Član skupštine o direktoru Partizana

ŠOK Igor Spasić: Vazura mi nudio novac za glas!

Nada mnom se vrši politički progon i mobing samo zato što podržavam Bjekovića, kaže Igor Spasić, trener Teleoptika, koji je juče smenjen sa te funkcije

Fudbal
> 00:00h

Dosadašnji trener Teleoptika Igor Spasić tvrdi da mu je generalni direktor Partizana Miloš Vazura nudio novac da napusti Skupštinu crno-belih, budući da od početka sukoba u Humskoj podržava kandidata opozicije za mesto predsednika Nenada Bjekovića.

- Juče mi je uručen otkaz, i to tako što mi je saopšteno da me je smenio UO Teleoptika, a otkaz mi daje Partizan. Kao razlog se navodi to što sam odbio da budem trener u mlađim kategorijama Teleoptika, zbog čega klub ne može da me otpusti.

Eto, nakon dve decenije rada u klubu, pregršt osvojenih trofeja u zemlji i inostranstvu, velikog broja igrača izbačenih u prvi tim, doživeo sam da me jedan glumac i govornik, profesor rimskog prava na Pravnom fakultetu, Vladimir Vuletić iz kluba isprati sa „zbogom“. Nada mnom se vrši politički progon i mobing samo zato što podržavam Nenada Bjekovića - kaže Igor Spasić, a zatim iznosi neverovatan podatak:

Odbio sam ponudu

- Odmah nakon prekinute majske skupštine sedeo sam s generalnim direktorom kluba Milošom Vazurom i on mi je rekao: „Ajde sad da pričamo malo o politici. Koliko košta tvoj potpis za napuštanje Skupštine?“ Poručio sam mu da to nema cenu i tako prekinuo razgovor. Prema Spasićevim rečima, Vazura mu se drugi put obratio tek u oktobru prošle godine, kad mu je saopštio da više nije trener Teleoptika, i to zato što tako želi bivši generalni sekretar kluba Žarko Zečević, koji je glavni savetnik aktuelnog rukovodstva. - Vazura mi je tom prilikom rekao da je u pitanju viša politika, odnosno da Žarko Zečević ima veliku želju da trener Teleoptika bude Ivan Tomić. Čak mi se i izvinio, rekavši da on ima visoko mišljenje o meni, ali da tako mora da bude - kaže Spasić.

Ponedeljak je dan D

Skupština Partizana zakazana je za ponedeljak. Nenad Bjeković je za Kurir izjavio da je suprotna struja, protivno statutu, zamenila članove Skupštine i hitno zakazala novo glasanje. Zbog svega što se događa u Humskoj, Bjeković je pre nekoliko dana poslao pismo predsedniku FSS Slaviši Kokezi, od koga traži da spreči nelegitimno preuzimanje vlasti u Partizanu. S druge strane, Goran Milanović, potpredsednik Saveza, odgovara da FSS ne može da učestvuje u izbornoj proceduri bilo kog kluba.

Direktor demantuje MILOŠ VAZURA: TO JE LAŽ, IDEMO NA SUD! Generalni direktor Partizana Miloš Vazura negira tvrdnje Igora Spasića da mu je nudio novac za otkup njegovog glasa i čak najavljuje da će ga tužiti zbog izgovorenih reči. - To je najobičnija budalaština, laž, i zbog toga ću tužiti Igora Spasića! On je smenjen zbog loših rezultata, i to je jedina istina - kaže Miloš Vazura.