Foto: Printscreen YouTube

Posle pola godine

IZMIRENA ŠTETA MAROVIĆEVE KRIMINALNE GRUPE: Opština Budva preuzela deo TQ Plaze

Opština Budva uknjižila se juče na sedmospratnu lamelu C poslovno-stambenog kompleksa "TQ Plaza", koja joj je pripala na osnovu sporazuma o priznaju krivice koji je kompanija "Tradeunique" zaključila sa Specijalnim tužilaštvom.

Crna Gora
> 00:00h

Šteta od 19,5 miliona evra koju je budvanska kriminalna grupa, sa Svetozarom Marovićem na čelu, napravila kasi Opštine Budva izgradnjom poslovno-stambenog kompleksa "TQ Plaza" izmirena je pola godine pošto je presuda postala pravosnažna.

Podgorički Viši sud je još 10. marta potvrdio sporazum i presudio da kompanija svedoka saradnika Mirka Latinovića nadoknadi Opštini Budva štetu od 19.521.905,24 evra na ime štete nastale malverzacijama oko izgradnje i raspodele prostora u "TQ Plazi". Sudija Boris Savić u istoj odluci konstatovao je i da kompanija štetu može nadoknaditi i imovinom, ali Uprava za nekretnine nije mogla da započne preknjiženje zbog nepreciznosti same presude.

Cena kvadrata biće od 1.700 do 2.000 evra, najavio je gradonačelnik Bude Srđa Popović (Foto: Printscreen YouTube)

Gradonačelnik Budve Srđa Popović je ranije kazao da će, čim Opština bude upisana kao vlasnik i u konsultaciji sa Ministarstvom finansija, biti raspisana javna licitacija za prodaju nepokretnosti koje su dobili u TQ Plazi.

"Cena kvadrata biće od 1.700 do 2.000 evra, koliko su procenili veštaci koje je angažovalo Specijalno tužilaštvo”, kazao je tada Popović.

(Vijesti.me)