Foto: Profimedia

Igranje sa životom

NOVI BIZARNI TREND MEĐU MLADIM HRVATIMA: Legnu nasred puta i čekaju da im kola priđu što bliže

U Cvelferiji, na širem području Županje, pojavili su se tinejdžeri, koji u večernjim satima sede nasred puta i “odmaraju se” na kolovozu prkoseći vozačima.

Hrvatska
> 00:00h

Jedan meštanin Đurića preksinoć se vraćao iz Gunje, i lično uverio u bizarnost njihovih pokušaja da sebi dignu adrenalin, koji bi, upozorava, mogli završiti tragično.

"Ugledao sam mladića kako leži na putu, a kraj njega su još dvojica čučala. Pomislio sam da se nešto loše dogodilo, da je neko stradao i da momcima treba pomoć. Automatski sam stisnuo kočnicu, automobil se baš zaustavljao kad oni naglo skočiše i razbežaše se glasno se smejući", ispričao je ovaj meštanin za Glas Slavonije.

"Bio sam u šoku, jednostavno ne mogu da verujem šta tim klipanima pada na pamet! Za kakvim se oni to trendovima povode?", revoltiran je on. Razgovarao je, kaže, sa dva srednjoškolca i upitao ih šta to rade, a oni su mu kroz smeh objasnili da se “samo malo zezaju i da ne vide što je u tome loše”.

Foto Profimedia

"Toliko su me izbacili iz takta da se pitam što će se dogoditi ako ih ponovno zateknem na cesti, jer ovaj ću put sigurno za njima. A mislim da su, najblaže rečeno, zaslužili da im se pošteno izvuku uši. Ali ondah bih imao posla s policijom, Centrom za socijalni rad i ja bih bio taj koji je problematičan i kog treba sankcionisati! Slučaj sam prijavio i u PP Vrbanja, rekli su mi da će javiti patrolama da pripaze, a ako se to bude češće događalo, obavljaće razgovore", rekao je on.

Juče se javio i Drenovčanin koji je, kaže, zatekao četiri mladića kako bezbrižno sede na putu. Mrak je počeo da pada i vidljivost je bila smanjena, a oni uopšte nisu reagovali na zvuk dolazećeg vozila ni na sirenu upozorenja. Vozač je naglo usporio i tek kada im se automobil približio na desetak metara ustali su i počeli da beže uz povike oduševljenja.

PR PU vukovarsko-sremske Domagoj Džigumović kaže da do sada nisu imali prije takvih slučajeva. Policija će postupiti po prijavi i sprovesti određene uviđaje kako bi se utvrdile sve okolnosti tog događaja i postojanje elemenata prekršaja ili kaznenog dela.

(Jutarnji.hr)