Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nakon svečanog dočeka

PREMIJERI VUČIĆ I CERAR U PALATI SRBIJA: Slovenci, dođite u Srbiju da potrošite što više para!

Premijer Slovenije Miro Cerar sastao se sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem koji mu je prethodno ispred Palate Srbija priredio svečani doček.

Politika
> 00:00h

Nakon sastanka dvojice premijera održana je zajednička sednica vlada dve zemlje i potpisano više sporazuma o saradnji.

12.55 - Posle razgovora, premijeri su se javnosti obratili uživo iz Palate Srbija.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

12.56 - Cerar je rekao da će se založiti da se u EU čuje mišljenje Srbije, ali i drugih zemalja koje nisu članice o migrantskoj krizi. On je pozvao Srbe da dođu u Sloveniju i rekao da su u toj zemlji uvek dobrodošli.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

12.59 - Odgovarajući na novinarsko pitanje o sukcesiji SFRJ, Vučić je rekao da će, kada je reč o deobi jugo-imovine sa Slovenijom, to biti rešeno u prijateljskom dugu.

On se osvrnuo i na aktuelnu migrantsku krizu, Cerar je istakao da sve države koje su na izbegličkoj ruti moraju pokazati humanost prema tim ljudima, ali ujedno osigurati i bezbednost svojih granica.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

13.05 - Premijer Vučić rekao je da će na večerašnjem sastanku Biroa za koordinaciju služba bezbednosti biti reči o našim unutrašnjim pitanjima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Voleo bih da za jedno 30 godina, a možda da se postaramo da to bude već i za 20 godina, imamo iste probleme kao što ih ima Miro. Sve što radimo sa Slovenijom, donosi obema zemljama samo dobro. Videćemo kako ćemo se večeras obratiti, ali su za nas mir i stabilnost od ključnog značaja, kao i to da govorimo istinu. Karte su kod nas unapred podeljene i šta god da uradite ili kažete, neko neće biti srećan i zadovoljan. Naš posao je da sačuvamo našu državu i da osiguramo da nam ekonomija samo raste", istakao je Vučić i za kraj pozvao Slovence da dođu u Srbiju i u njoj troše što više para.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Slovenački premijer Cerar će se tokom popodneva sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Povodom posete delegacije Slovenije, Privredna komora Srbije organizovaće Poslovni forum Srbija-Slovenija na kome će se razgovarati o digitalizaciji, agrobiznisu, turizmu i zaštiti životne sredine.

MIRO CERAR U POSETI BEOGRADU: Počela zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije

Učesnicima foruma biće predstavljen i projekat "Beograd na vodi".

SVEČANOST ISPRED PALATE SRBIJA: Uz crveni tepih, gardu i himnu dočekan slovenački premijer Cerar

Učesnicima foruma obratiće se premijeri Vučić i Cerar, kao i predsednici privrednih komora Slovenije i Srbije Marjan Mačkošek i Marko Čadež.

DOČEKAO GA VUČIĆ: Premijer Slovenije Cerar stigao u posetu Beogradu