Foto: Saša Pavlić

Navijači pozivaju nadležne organe da reaguju

GROBARI KOSMET: Vučelić nelegalno izabran za predsednika Partizana, evo i kako

Navijači Partizana sa Kosmeta okupljeni pod nazivom "Grobari Kosmet" oglasili su se posle izbora Milorada Vučelića za predsednika kluba iz Humske.

Fudbal
> 00:00h

"Grobari Kosmet" tvrde da za izbor nove uprave nije postojao kvorum, što je u izjavi za Kurir rekao i Nenad Bjeković, i da su Vučelić i saradnici vlast preuzeli na nelegitiman način.

"Navijači Partizana sa Kosmeta javno iskazuju nepravilnosti koje su se desile na Skupštini i pozivamo nadležne državne organe da reaguju i spreče nelegalan izbor predsednika FK Partizan", kaže se u saopštenju.

"Prethodnih meseci bili smo svedoci dela aktuelnih rukovodioca koji su svojim nemarnim, nemoralnim i bahatim ponašanjem uništavali FK Partizan. Uz pomoć mnogobrojnih prevara, manipulacija i kršenja Statuta uspeli su konačno da organizuju Skupštinu po svojoj meri i uz pomoć još jedne prevare izaberu predsednika", dodaje se u saopštenju.

"Grobari Kosmet" uveravaju da Skupštini nije prisustvovalo 33 delegata koliko je neophodno za kvorum.

"Današnjoj Skupštini je prisustvovao 31 delegat, od toga 16 zakonitih i 15 nezakonitih. Na Skupštini nisu bili prisutni predstavnici navijača. Kada su aktuelni rukovodioci primetili da im nedostaje još 2 delegata za kvorum, Vladimir Vuletić je ubacio dvoje ljudi iz publike i predstavio ih kao članove Skupštine. Samim tim, ovo je još jedna loša predstava aktuelnog rukovodstva, kojima su lični interesi bitniji od interesa FK Partizan, a izbor rukovodstva je apsolutno nelegalan i nelegitiman. Zato pozivamo nadležne državne organe da reaguju i putem veštačenja utvrde ko je od delegata zaista bio prisutan, a da se protiv lica koja su falsifikovala potpis podnesu krivične prijave", zaključuje se u saopštenju.