Foto: Fonet

Lider DS menja rukovodstvo

ČISTKA U DS: Dragan Šutanovac smenjuje Mićunovića!

Zoran Lutovac će biti novi predsednik Političkog saveta, dok će veteran Dragoljub Mićunović biti izabran za počasnog predsednika stranke

Politika
> 00:00h

Lider DS Dragan Šutanovac odlučio je da malo „provetri“ stranku.

Prve promene desiće se u subotu na skupštini stranke, kada će Zoran Lutovac doći na mesto predsednika Političkog saveta DS, na kome je dosad bio Dragoljub Mićunović, a najstariji demokrata prihvatiće da bude počasni predsednik DS.

Nova dužnost... Zoran Lutovac

Šutanovac je ove izmene u DS potvrdio za Kurir, dok se novim generalnim sekretarom, na čije mesto treba da dođe Gordana Čomić, demokrate još neće baviti. - Na moj predlog, profesor Mićunović će biti počasni predsednik stranke, a Lutovac će biti šef Političkog saveta. Do toga je došlo u dogovoru sa njima, pričao sam da nemam protivnika u DS, da nam je protivnik Aleksandar Vučić i shodno tome smo se dogovorili ko će šta još da radi posle ovih izbora u DS - kaže Šutanovac, a na pitanje da li je Lutovac imao neke uslove da bi prihvatio funkciju koja mu je ponuđena, lider demokrata je negirao. - Nije bilo uslova, niti bih ja prihvatio da bilo ko od mene nešto traži na taj način - ističe on. Šutanovac dodaje da je u planu da Čomićeva postane generalni sekretar stranke. - To se sada neće dirati na skupštini u subotu. Radoslav Milojičić će se birati za šefa Izvršnog odbora, a biraće se i Glavni odbor - najavljuje Šutanovac. N. M.