Foto: Shutterstock

RECEPT

Starinske flekice sa kupusom i slaninom

SASTOJCI

Recept dana
> 13:30h

- 1 crni luk - 100 g slanine - 1 kašika šećera - 1 kašičica aleve paprike - 1 kg kupusa - 1/2 kg testenine - so, biber - malo supe (od kocke) PRIPREMA: 1. Kupus operite, očistite i odstranite mu sve tvrde delove. Isecite ga na kockice ili izrendajte na krupnije komade, pa ga dodatno iseckajte. Posolite ga i ostavite da odstoji oko 20 minuta. 2. Slaninu iseckajte na manje kockice, pa je propržite na malo ulja. Luk takođe iseckajte na sitno i dodajte ga slanini. Pospite kašikom šećera i dinstajte dok ne dobije zlatnu boju. 3. Ubacite seckan kupus, podlijte s malo supe i dinstajte dok ne omekša. 4. Za to vreme skuvajte testeninu. 5. U kupus dodajte alevu papriku, začinite, dodajte testeninu i sve lagano pomešajte. Jelo poslužite toplo.