Foto: Marina Lopičić

Još jedan dan u Srbiji počeo porodičnim zločinom

SEKIROM PREPOLOVIO SESTRI GLAVU: Stalno su se svađali oko imovine

Zvonimir Vlastić (64) ubio dve godine mlađu sestru Svetlanu jer nije htela da proda kuću kako bi namirio dugove, a zatim pokušao da se ubije

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Zvonimir Vlastić (64) ubio je sestru Svetlanu (62) juče oko 13 sati, kada ju je nekoliko puta udario sekirom u glavu.

Nakon ubistva koje je počinio u porodičnoj kući u Ulici Rastka Petrovića u naselju Medaković u Beogradu, Vlastić je sebi prerezao vene na rukama. On je u teškom stanju prevezen u Urgentni centar, a pretpostavlja se da je motiv jezivog zločina novac.

Intervencija... Sinu ubice pozlilo kad je video mrtvu tetku

Kako nezvanično saznajemo, Zvonimir je sa sestrom živeo sam u kući, a povremeno su dolazila njegova deca. „Ubio sam ti tetku“

- Zvonimir je bio oženjen i ima dva sina. Žena ga je napustila odavno, a sinovi su uglavnom živeli kod majke ili u babinom stanu u Resniku. Kad je ubio sestru, prvo je javio svom mlađem sinu. Rekao mu je: „Ubio sam ti tetku.“ Sin je sa drugom došao do mesta zločina i kad su videli tetkin leš, pozvali su policiju - rekao je izvor Kurira. On dodaje da je policija zatekla jeziv prizor. - Ubijena žena ležala je na tepihu u sobi na prvom spratu, a pored nje je bila sekira. Zvonimira su zatekli u lošem stanju u prizemlju kuće. Izgubio je veliku količinu krvi, te su lekari iz Hitne pomoći morali da ga iznesu. Nijednu reč nije progovorio. Delovao je malaksalo i izgubljeno - objasnio je naš sagovornik.

Uviđaj... Istražitelji odnose sekiru u džaku

Komšije kažu da im je majka preminula pre osam meseci. - Zvonimir je završio Akademiju primenjenih umetnosti. U jednom trenutku se povukao i skroz promenio. Bio je u zatvoru zbog džeparenja... Sestra Svetlana mu je oduvek bila trn u oku, stalno su se svađali. Pošto im je majka umrla, verovatno su se posvađali oko imovine. Naime, kako sam čula, Zvonimir je imao neke dugove i hteo je da proda kuću, ali se Svetlana nije slagala s tim - priča jedna od komšinica koja je često imala prilike da sluša svađu brata i sestre. Česte svađe Ona dodaje da je zbog toga donekle i ne čudi što je uradio ovako nešto, a pogotovo što je u poslednje vreme Zvonimir imao psihičkih problema. - Zvonimir je više puta tokom svađe sa Svetlanom pretio kako će je ubiti. To je javno pričao i komšijama iako se ni sa kim nije preterano družio. U poslednje vreme je i izgledao kao ludak. Pričao je kako je bio u Palmotićevoj i kako ima uverenje da je lud, te da mu niko ne može ništa - priča komšinica i dodaje da Svetlanu nije videla odavno. - Svetlana je ceo svoj život posvetila majci, radila je u „Kluzu“ dok se nije zatvorio, a posle toga su živeli od mamine penzije... - kaže komšinica.

Obdukcija... Telo ubijene prebačeno na sudsku medicinu

Juče na licu mesta, u dvorištu komšija, zatekli smo obojicu sinova. Starijem sinu je u jednom trenutku pozlilo, te je policija zvala Hitnu pomoć. - Mladić je osetljiv, obožava životinje i sve je ovo teško podneo. Kako i ne bi, niko ne zna kakvu je torturu stalno trpeo od oca. Dete bi došlo da sredi kuću i dvorište, a Zvonimir je stalno vikao. Verovatno je zbog toga i bežao u stan u Resniku koji je imala njegova pokojna baba - priča komšinica koja nije želela da joj objavljujemo ime.Kada je mladiću ukazana pomoć, on je iz kuće pokupio svoje mačke i otišao s mesta zločina.