Foto: Privatna Arhiva

SAHRANJENA ŽENA KOJU JE MUŽ BACIO SA TERASE: Čedo moje, što ne ostavi krvnika i vrati se majci

PARAĆIN - Daliborka Jocić (41) iz sela Donje Vidovo, gde je živela sa suprugom Gradimirom Jocićem (49) sahranjena je na lolanom groblju u svom rodnom selu Bošnjanu nadomak Paraćina.

Crna Hronika
> 00:00h

Po odluci njene dece, majke i brata, Daliborka je sahranjena pod svojim devojačkim prezimenom. Na krstu kraj kovčega, utisnuto je ime i prezime Daliborka Mijajilović, u znak ogorčenja zbog gnusnog zločina koji je nad njom počinjen.

Podsetimo, Daliborku je pre tri dana na smrt, zverski pretukao njen venčani suprug Gradimir Jocić. Njeno telo nije vraćeno u kuću supruga već je na večni počinak otpraćeno iz roditeljskog doma u selu Bošnjane. Daliborka je bila poznata, uvažavana i cenjena u kraju jer se na njenoj sahrani sjatilo ne samo celo selo, ne samo prijatelji i kolege iz JKP Paraćin sa kojima je radila, već poznanici iz čitave Srbije.

Osumnjičeni Gradimir Jocić

Poslednju počast tragično stradaloj ženi došla su da odaju i deca, drugovi i drugarice njene čerke Jovane. Od Daliborke oprostio se i njen suprug iz prvog braka.

"Čedo moje, što mi nisi rekla svoje muke. Što ne ostavi krvnika i vrati se majci. Ostavi mi sada siroče, malog Filipa, da ga gledam stara i bolesna", ridala je majka Zorica kraj kovčega pri ispraćaju, okružena unučićima, Jovanom, Nemanjom i najmladjim četvorogodišnjim Filipom.

Brojne vence i bukete od svežeg cveća suzama su zalile Daliborkine kolginice s posla ne skrivajući srdžbu prema monstrumu iz Donjeg Vidova.

"Znali smo u preduzeću Daliborkinu situaciju. Gradimir je bio alkoholičar i penzionisan je sa F dijagnozom. Bio je pod stalnom terapijom psihotika, ali ih je mešao sa alkoholom. Često je Daliborka dolazila na posao sa mordicama. Savetovale smo joj da ostavi nasilnika, ali se ona žrtvovala zbog malog Filipa. Nadala se da će sa čovekom , povratnikom iz Švajcarske, stvoriti udobniji dom za malog Filipa i trpela je sva maltretiranja i šikaniranja neizlečivog pijanca", pričaju koleginice.

Monstrum kroji odbranu

Gradimir Jocić, monstrum iz Donjeg Vidova, posle ubistva supruge, uporno pokušava da obezbedi sebi odbranu za što manju kaznu.

Po dolasku policije odmah je izjavio da se ničega ne seća i odkud mu krvav nož kojim je izbo Daliborku. Neposredno pre toga otišao je do seoske prodavnice da se napije mešajući lekove za smirenje i alkohol.

Izvor iz istrage dodaje da nije regovao ni iznenađenjem, ni žaljenjem kada je upitan o zločinu već jednostavno isticao "prekid svesti".

(R.R.)

OVO JE BOLESNIK KOJI JE BACIO ŽENU SA TERASE: Njegova odbrana pred tužiocem će vas zaprepastiti!

UŽASAN ZLOČIN U PARAĆINU: Naterao dete (5) da gleda majčinu smrt!