Foto: Damir Dervišagić

Pronađena i municija za snajper!

STEFANOVIĆ: Mesto na kojem premijerov automobil usporava je idealno za ATENTAT ZOLJOM

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je mesto na kome je pronađeno oružje idealno za napad zoljom na automobil i izrazio je zabrinutost za bezbednost premijera.

Politika
> 00:00h

Stefanović je rekao da je zabrinjavajuće to što je u šumi pronađena zolja koja se koristi za uništavanje blindiranih vozila kakvim se voze državnici.

- Sanduci sa oružjem, među kojim je i zolja za uništavanje tenkova i oklopnih vozila pronađeni su na samo tridesetak metara od mesta na kojem automobil koji vozi premijera mora da uspori do brizine od samo 10 km/h. Udaljenost je idealna za upotrebu tog oružja - rekao je ministar Stefanović i dodao da je veoma neobično da je oružje sakriveno u šumi.

- Neobično je to što je oružje sakriveno u sanducima. To je idealno za potencijalnog atentatora da dođe, iskoristi oružje i nestane dublje u šumi - rekao je Stefanović.

Ministar je izrazio zabrinutost za premijerovu bezbednost i rekao da policija intezivno radi na rasvetljavanju slučaja.

Premijer na bezbednoj lokaciji

- Veoma sam zabrinut za bezbednost premijera. razgovarali smo neposredno pre nego što je sklonjen na bezbednu lokaciju. Uradićemo sve što je u našoj moći da rasvetlimo ovaj slučaj, ali očekujemo da bezbednosne službe izađu sa informacijama i da nam kažu šta se dešava - rekao je Stefanović i dodao da "ako ne mogu da urade svoj posao neka se povuku"

- Rekao sam premijeru, ja sam spreman da se povučem u svakom trenutku - moje mesto bar nije upitno - mogu sutra ujutru da odem sa funkcije, ali nije to bitno - bitna je suština. Premijer uživa fizičku zaštitu ljudi, ali to nije dovoljno - nije dovoljna u ovakvoj situaciji i morate imati obaveštajnu zaštitu. Ukoliko službe nisu kadre da obave svoj posao treba svi da se povuku - rekao je Stefanović.

On je dodao da premijer nikada nije želeo da govori o svojoj bezbednosti, da se bavi ekonomijom, kako da poveća plate i penzije.

Podsećamo, danas nešto posle 16 sati na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Jakova Galuša pronađena je jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, kao i municija za automatsko oružje i snajper.

(EPK)