Foto: Printscreen YouTube

NOVO SUĐENJE ŽENI IZ PAKLA

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU: Žena i ljubavnik zajedno ubili njenog muža i bacili ga u bunar

Za slučaj brutalnoga ubistva Ivice Kosovca (41), ubijenoga i bačenog u bunar u Dubravi Vrbovečkoj krajem 2013. godine, ponovno će se suditi.

Hrvatska
> 00:00h

Slučaj je izazvao veliki interes javnosti jer je supruga, koja je na kraju bila optužena za ubistvo, posle Kosovićevog nestanka pokrenula akciju prikupljanja humanitarne pomoći za porodicu koja je ostala bez hranitelja.

Vrhovni sud je nedavno ukinuo neprvostepenu presudu i naložio suđenje bivšoj supruzi ubijenoga Nedeljki Kosovec (37) i njenom navodnom ljubavniku Mati Oršošu (26), pred izmenjenim vijećem. Njih dvoje su na Županijskom sudu u Velikoj Gorici u maju ove godine bili osuđeni na zatvorske kazne.

Oršoš je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Kostovića, dok je suprugu ubijenoga, koju je tužilaštvo teretilo za pomaganje u ubistvu, sud osudio samo zbog prikrivanja zločina, i to na 4 godine i 8 meseci zatvora.

Vrhovni sud je, pak, usvojio i žalbu Oršoševog branitelja Tomislava Kesera koji je tražio ukidanje presude za Oršoša, ali i žalbu županijskoga državnog advokata koji je tražio da se ukine presuda N. Kosovec, smatrajući da ona treba u ponovljenom suđenju da bude osuđena zbog pomaganja u ubistvu.

Vrhovni sud presudu je ukinuo smatrajući da u njoj nisu obrazložene i raščlanjene odlučne činjenice. Naime, prema Oršoševoj žalbi, sud nije obrazložio na temelju kojih se dokaza zaključuje da je Ivica Kosovec bio ubijen tačno 24. oktobra 2013., i to u svojoj kući, a najviše na osnovu čega zaključuje da su ubistvo prethodno dogovorili Oršoš i N. Kosovec.

(Jutarnji)