Foto: Aleksandar Jovanović

Pobunili se

ZAPOSLENI U DOMU ZDRAVLJA VOŽDOVAC PODNOSE PRIJAVU Inspektor nam je uspaničio pacijente

Lekari podnose tužbu protiv dr Aleksandra Stojanovića jer ih je, kako kažu, okrivio da rade sa prljavim instrumentima

Beograd
> 14:30h

Kolegijum lekara Doma zdravlja Voždovac odlučio je da podnese prijavu protiv inspektora Ministarstva zdravlja dr Aleksandra Stojanovića, koji je u izveštaju vanredne kontrole te ustanove između ostalog naveo da higijena nije na zavidnom nivou i da lekari koriste prljave instrumente!

Zbog ovih skandaloznih optužbi, koje su potom iznete u medijima, predložena je smena v. d. direktorke dr Nade Jovanović Vasiljević, koja se na čelu DZ Voždovac nalazi pet i po godina. Kolegijum je ogorčen zbog Stojanovićevih navoda, za koje tvrdi da su apsolutno netačni, kao i da su narušili ugled njihove ustanove i izazvali paniku među pacijentima, koji se broje stotinama hiljada. - Kolegijum ne želi da komentariše odluku o smeni direktorke jer to nije u našoj nadležnosti. Međutim, ono što je naznačeno kao razlog njene smene direktno se tiče svih zaposlenih. Naša ustanova jedna je od retkih u Srbiji koja ima centralnu parnu sterilizaciju, a sav materijal i instrumenti se pakuju po najvišim standardima - navedeno je između ostalog u saopštenju DZ Voždovac.

Zaposleni posebno ističu da se Stojanović u „kontroli“ zadržao svega pola sata. - Svaki instrument se vakuumira u kesi i na sebi ima kontrolnu traku koju kao fiskalni račun izbaci aparat za sterilizaciju. Svaki instrument se otvara pred pacijentom, a otpadni materijal se uništava u našem pogonu za koji smo među prvima dobili dozvolu - kazala je Ivana Slavković, inženjer zaštite životne sredine u DZ Voždovac. Dr Stojanović je bio nedostupan za komentar. I. M.